Ετοιμάζονται οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Καλαμάτας.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 θα προσγειωθούν τα πρώτα υδροπλάνα στο λιμάνι της Καλαμάτας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Υδατοδρομίου, στο Λιμάνι.

«Είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά, στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας» σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, με αφορμή την εγκατάσταση οικίσκου, ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες του σταθμού υδροπλάνων στο λιμάνι της Καλαμάτας, και προσέθεσε: «Σήμερα ήρθε το ISOBOX που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του υδατοδρομίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε ότι μέσα στον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Σωτήρης Κριτσωτάκης, ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν ολοκληρώσει όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και πλέον είναι θέμα της αναδόχου εταιρείας να αρχίσουν να πετούν τα υδροπλάνα, κάτι το οποίο τοποθετείται χρονικά το πρώτο τρίμηνο του 2024.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.