Οι πλατείες έχουν την δική τους ιστορία! [βιντεο-φωτο]

του Λουη Σερεμετη

Τον παλιό καλό καιρό στις Απόκριες, φωτιές εκτός από τις γειτονιές ανάβαμε και στην πλατεία τα Σαββατοκύριακα, και ειδικά την Κυριακή μετά την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών, όπου γύρω της χόρευε ο κόσμος όλο το βράδυ!

Ανέκαθεν οι ιστορίες γράφονταν στις πλατείες από τους παρόντες, είτε με αγώνες, είτε με χορούς και γλέντια, και οι μόνες φωτιές που επιτρέπονται είναι του γλεντιού της Αποκριάς!

Στις πλατείες δεν χωράνε τα κλόμπς, οι βανδαλισμοί, και οι κάθε λογής κουκουλοφόροι με κάθε λογής κουκούλες, οι μίζεροι, και οι εθισμένοι σε ανώνυμες, και πολλές φορές και σε ανυπόστατες καταγγελίες!

Γι αυτό λοιπόν κι εμείς φέτος πήραμε τα μέτρα μας, συμφιλιωθήκαμε με την πραγματικότητα, και στείλαμε μήνυμα στο «6» για άθληση!

Πιστοί στα χρηστά ήθη, έθιμα και στις παραδόσεις του χωριού μας, και επειδή η ενασχόλησή μας με το Καρναβάλι Κροκεών είναι γνωστή, και στο κάτω κάτω της γραφής έρωτας είναι αυτός και κανείς δεν είναι από πέτρα που λέει και το τραγούδι, βρεθήκαμε στην κεντρική πλατεία!

Ρίξαμε τις ζεϊμπεκιές μας, στον ρυθμό και στο θέμα των ημερών που επικρατεί στις πλατείες, ήπιαμε τα ποτηράκια μας, δεν διασαλεύτηκε η τάξις, η παρουσία της Αστυνομίας οφείλουμε να πούμε ότι ήταν άψογη και διακριτική, εξ άλλου ήταν φανερό το θέμα και αίτημά μας ότι:

«Κύριε αστυφύλακα, κάνε μας τη χάρη βγάλε το καπέλο σου και κοίτα το φεγγάρι κι άσε με να τραγουδώ, να παραβώ τα μέτρα»!ξέρεις από έρωτα, δεν είσαι από πέτρα»!

Σκοπός όσων παρευρεθήκαμε σε αυτό το λιτό δρώμενο, ήταν να μην επικρατήσει η κατήφεια και η μουγγαμάρα, και το καταφέραμε!

Όλα κύλισαν ήρεμα, χωρίς παρατράγουδα, και «διαλυθήκαμε ησύχως»!

Και του χρόνου να είναι όπως πριν!

Χρόνια πολλά, και καλά να ξανάρθουν με υγεία, και καλή Σαρακοστή!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.