“Νέο Ξεκίνημα” δήμου Ευρώτα: Ουτε ένα ευρώ για πυροπροστασία στο Τ.Δ Δαφνίου.

Σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή 11/9 στο Δαφνί  η δημοτική παράταξη Ευρώτα “Νέο Ξεκίνημα”, με επικεφαλής τον Δήμο Νταλιάνη σε δελτιο τυπου αναφερει :

Την Παρασκευή 11/9/20 το μεσημέρι έπιασε φωτιά παραπλεύρως του δρόμου στο ύψος του 22 χιλιομέτρου Σπάρτης- Δαφνίου – Σκάλας , σε απόσταση 150 μέτρων από τον οικισμό. Γρήγορα επεκτάθηκε βόρεια και δυτικά καίγοντας περίπου 100 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης. Άμεση και καθοριστική στην κατάσβεση της, ήταν η παρουσία των κατοίκων με τρακτέρ και βυτία, καθώς και των εθελοντών πυροσβεστών Κροκεών, που όρμησαν άμεσα πάνω στην φωτιά καί με την βοήθεια των εναέριων μέσων που έγκαιρα έφτασαν να τεθεί υπό έλεγχο χωρίς σημαντικές ζημιές σε σπίτια και αγροκτήματα. Συμμετείχαν και υδροφόρες από το Δήμο Ευρώτα. Κατέφθασαν και πολιτικά πρόσωπα της διοίκησης και μέλη του συντονιστικού της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευρώτα και έβγαλαν φωτογραφίες….
Να ενημερώσουμε ότι ο κρουνός δίπλα στον άνω δρόμο είχε ανεπαρκή παροχή νερού με αποτέλεσμα τα οχήματα της πυρόσβεσης να πηγαίνουν στο Δαφνί στο γήπεδο για ανεφοδιασμό. Η παράταξη μας ένα χρόνο πριν είχε καταγγείλει το γεγονός ότι επί τρία χρόνια θητείας του κ. Βερδου ως Δημάρχου δεν έχει χρησιμοποιηθεί ένα ευρώ από τις ενενήντα χιλιάδες κάθε χρόνο που ξοδεύει ο Δήμος Ευρώτα για πυροπροστασία στο Τ.Δ Δαφνίου.
Είχαμε προειδοποιήσει τον δήμαρχο και την παράταξη του για τις εγκληματικές ευθύνες τους, και αυτό γιατί στο Δημοτικό διαμέρισμα Δαφνίου υπάρχει τεράστια έκταση χορτολιβαδικής χρήσης και δύσβατο ανάγλυφο εδάφους ιδίως ανατολικά προς Βρονταμά με μήκος αγροτικής οδοποιίας εκατό τουλάχιστον χιλιομέτρων . Περαιτέρω χαράδρες πάρα πολλές και βέβαια χρήζει άμεσης δράσης ο καθαρισμός από σκουπιδια και οργανική ύλη όλα τα παραπάνω. Υπάρχει ανικανότητα και άγνοια όλων αυτών η μήπως οι εργασίες καθαρισμού οδών κλπ κόβονται βάσει εργολαβιών και αναθέσεων , αγνοώντας προκλητικά την πραγματική ανάγκη πυροπροστασίας; Έχουν περάσει τόσες μέρες και καμμία συγνώμη… Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές πυροσβέστες και κατοίκους .