Ευχές για καλή σχολική χρονιά απο το krokeai.gr

Αφετηρίες στη ζωή μας για κάτι καινούργιο και όμορφο παρουσιάζονται πολλές. Κάθε άνθρωπος τις αποζητά γιατί κάθε καινούργια αρχή είναι ελπιδοφόρα και συναρπαστική. Μία από αυτές είναι κάθε χρόνο η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για πολλές χιλιάδες Ελληνόπουλα όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Συνηθίζουμε σ αυτή την αφετηρία να δίνουμε ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στερεότυπες και τετριμμένες πολλές φορές, αφού το καλεί η ανάγκη και η καινούργια αφετηρία. Όμως οι ευχές για τη νέα σχολική χρονιά έχουν μια ξεχωριστή χροιά, ένα ιδιαίτερο νόημα, γιατί απευθύνονται σε ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει το Έθνος μας! Τη νέα γενιά, που αναμφισβήτητα γίνεται αποδέκτης όλων των προβλημάτων της πατρίδας μας τα οποία τροχοπεδούν την καλή της διάθεση για αγώνα και πρόοδο πνευματική, αντίθετα στο ρεύμα της ισοπέδωσης.

Οι μαθητές μας που ξεκινούν την νέα τους σχολική χρονιά πρέπει να έχουν όνειρα και ελπίδες, όσο κι αν αυτό σήμερα φαίνεται ουτοπία και στόχος ανέφικτος. Η νέα γενιά έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα της που όταν τις ενεργοποιήσει θα βαδίσει αντίθετα στο ρεύμα, αντίθετα στην ισοπέδωση και στην ήσσονα προσπάθεια. Οι καιροί το απαιτούν ή καλύτερα το επιβάλλουν!

Εμπρός λοιπόν για νέους αγώνες μάθησης και γνώσης σ αυτή την νέα αφετηρία της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Στο πλευρό σας θα είναι οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας μα προ πάντων ο Θεός, που όταν τον επικαλεστείτε με πίστη θα ευλογεί τις φιλότιμες προσπάθειές σας!

Με εκτίμηση

Kωνστιαντος Χρηστος


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.