Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, «εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές».

Κατά πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρο αυξάνονταν τα «καμπανάκια» από την επιστημονική κοινότητα για πρόσθετα μέτρα προστασίας, μετά την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα.

Οπως είχαν κάνει γνωστό λοιμωξιολόγοι συνιστούσαν να γίνει σε κάποιους χώρους υποχρεωτική η χρήση μάσκας, με δεδομένη τόσο τη χαλάρωση όλων ως προς την εφαρμογή των μέτρων αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
Η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας αναμενόταν την ερχομενη εβδομάδα ωστόσο οι αποφάσεις επισπεύστηκαν δεδομένου ότι το Σάββατο είναι η ημέρα που οι πολλοί καταναλωτές επιλέγουν για τα ψώνια τους.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, υπενθύμιζαν ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ -με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.