Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημου Ευρωτα

Με επιστολή του ο Γεώργιος Κυλάκος, δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημου Ευρωτα καταγγέλλει ολα οσα εγιναν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Η Δημοτική  Αρχή του Δήμου Ευρώτα  παραδίδει και την τελευταία γραμμή άμυνας , που είναι ο έλεγχος, η θεώρηση και η επίβλεψη των έργων στην Αναπτυξιακή Πάρνωνας Α.Ε.

Αφού οι μελέτες της Πάρνωνας Α.Ε που έρχονται στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου θεωρούνται ελλιπείς, ΄΄σκουπίδια λέμε εμείς΄΄ και προς τιμή τους ,οι υπάλληλοι  επιστήμονες του Δήμου δεν τις υπογράφουν, η δημοτική αρχή πατώντας σε νόμο αποφασίζει να πάρει τις αρμοδιότητες απο την τεχνική υπηρεσία και να τις παραδώσει όλες στην Πάρνωνας Α.Ε. Δηλαδή σε ιδιώτη!

Το θέμα αυτό προσπάθησαν να το περάσουν στη ΄΄ζούλα΄΄ στις 15/6/20 , σε συνεδρίαση δια περιφοράς, που σημαινει καμία συζήτηση, καμία διευκρίνηση,απλά στέλνεις ένα μήνυμα ή ένα mail με ένα ναι ή ένα οχι.

Αφού δεν το κατάφεραν αυτό, προχτές στις  22/6/20 σε τακτική συνεδρίαση, φοβούμενοι τις αντιδράσεις μας και προκειμένου ο κόσμος να μην ενημερωθεί, γιατί στη συνεδρίαση υπήρχαν κάμερες ,αποφάσισαν αυθαίρετα , με τη δικαιολογία οτι τους  το επιτρέπει ο νόμος, το θέμα να μην συζητηθεί καν!

Παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, με φασίζουσα νοοτροπία , με φωνές και διακοπές, Δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ., με τη βοήθεια και όλης της αντιπολίτευσης , που τήρησε σιγή ιχθύος, χωρίς να διαμαρτυρηθεί καν για αυτό που συνέβαινε, πέρασε το θέμα χωρίς καμία συζήτηση, καμία ενημέρωση , καμία ψήφιση.

Ο ρόλος των αναπτυξιακών είναι γνωστός και τον έχουμε καταγγέλει και στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια. Συντηρούν την υποστελέχωση και τη διάλυση δημοτικών υπηρεσιων.

Λειτουργούν σαν ντίλερς επιχειρηματικών συμφερόντων που παίρνουν δουλειές και έργα απο τους Δήμους και την Περιφέρεια για να εξυπηρετήσουν ημέτερους. ΄΄Γιάννης κερνάει ,Γιάννης πίνει΄΄