Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα : Eκμεταλλευτήκατε πολιτικά το θέμα της δημόσιας υγείας

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα», απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Ευρώτα, Δήμο Βέρδο προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

Αφού προέχει η αλήθεια κ. Βέρδο σας απαντάμε οτι εσείς εκμεταλλευτήκατε πολιτικά το θέμα της δημόσιας υγείας, της προστασίας και της ασφάλειας των μαθητών, όταν μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία εσείς και τα παπαγαλάκια σας ,διατυμπανίζατε την ετοιμότητα σας!

Η Σχολική Επιτροπή δεν διέθεσε 2000 ευρω για να καλυφτούν οι άμεσες ανάγκες σε μάσκες ,γάντια και λοιπό υγιειονομικό υλικό! Αυτά είναι ψέματα!

Η Σχολική Επιτροπή με απόφαση της, στις 17 Φεβρουαρίου , πήρε απόφαση να δώσει τα προβλεπόμενα 2000 ευρω στα σχολεία ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ! Επισυνάπτουμε το έγγραφο για να το δουν όλοι. Τώρα, αν ο δήμαρχος απο τις 17 Φεβρουαρίου, ένα μήνα σχεδόν πριν κλείσουν τα σχολεία,μάντεψε ότι θα χρειάζόντουσαν ,γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός, μάλλον σε λάθος θέση βρίσκεται!

Και πράγματι είναι λυπηρό και νοσηρό να ρίχνει ο κος Βέρδος το μπαλάκι στους Λυκειάρχες ότι δεν έπραξαν τα δέοντα.

Για τις καθαρίστριες που δουλεύουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που πληρώνονται με βάση τον αριθμό των αιθουσών εξαιρουμένων των προαύλιων χώρων , των διαδρόμων και των αιθουσών των καθηγητών και πέρνουν ψίχουλα δεν έχει δωθεί ο απαιτούμενος προστατευτικός εξοπλισμός!

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΔΥ ,που έχουν πάρει στα χέρια τους και την προβλεπόμενη διαδικασία καθημερινής καθαριότητας των σχολείων,απαιτούνται : απολυμαντικά ,γάντια ,μάσκα καθώς και στολή εργασίας με πλαστική ποδιά μιας χρήσης. Αντί να διεκδικήσετε απο το κράτος να αυξηθούν τα ποσά ,που κάθε χρόνο πετσοκόβονται, για τις σχολικές επιτροπές για να μπορούν να καλυφτούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και σε έκτακτες περιπτώσεις , όπως αυτή, εσείς έχετε το θράσος να διαφημίζεστε κιόλας, ξέροντας ότι αυτό το ποσό που θα δαπανηθεί τώρα, θα λήψει αύριο απο τα σχολεία.