Χωρίς προστασία τα σχολεία του Δήμου Ευρώτα καταγγελει η Λαϊκη Συσπειρωση

Σοβαρές αναφορές κάνει η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα.

Σύμφωνα με το δελτιο τυπου :

Μετά από επίσκεψη στα Λύκεια Σκάλας ,Βλαχιώτη ,Κροκεών και με τηλεφωνική επικοινωνία με το Λύκειο Γερακίου διαπιστώθηκε ότι τα ΄΄μπράβο΄΄ και τα ΄΄συγχαρητήρια΄΄ προς τον Δήμαρχο όλο το προηγούμενο διάστημα ,σε τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον πλήρη εξοπλισμό των σχολείων με τα απαραίτητα μέσα  υγιεινής κα προστασίας  ήταν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!

Πιο συγκεκριμένα , σε κανένα Λύκειο δεν έχουν πάει ανέπαφα θερμόμετρα και μόνο στο λύκειο Σκάλας είχαν ένα κουτί μάσκες και γάντια.

Επίσης  οι καθαρίστριες, που κατά κύριο λόγω δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας  δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα ανάλογα μέτρα προστασίας.

Για να ξέρουν όμως και οι δημότες όλη την αλήθεια πρέπει να αναφέρουμε ότι όλο το αναγκαίο υλικό υγιεινής και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών , προέρχεται από αφαίρεση ποσού από το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής , και δεν είναι δωρεά  του κράτους!

Περιμένουμε ο Δήμος να μεριμνήσει και να εφοδιαστούν όλες οι σχολικές μονάδες τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία και υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών και να φροντίσει για την προστασία των καθαριστριών.