Ανοιχτή επιστολή σε δήμαρχο – πρόεδρο ΔΣ για 6ο Δημοτικό και 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Ανοιχτή Επιστολή απεστειλε η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης  προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης. 

κ. Δήμαρχε , κ. Πρόεδρε

Σας καλούμε να προβείτε στην οριστικοποίηση – διατύπωση της απόφασης 29/19-2-2020 , η οποία , εντελώς ανεξήγητα , εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες , περίπου , προσθέτοντας τις 8 ψήφους της παράταξης  του κ. Αργειτάκου , στις 10 ψήφους που έλαβε η πρόταση των κατοίκων για ανέγερση του ιδρυμένου 6ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό .

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αργειτάκος και η παράταξή του ψήφισαν πως αν υπάρχει χρηματοδότηση για το 6ο Δημοτικό Σχολείο-7ο Νηπιαγωγείο ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την πρόταση των κατοίκων κι εσείς κ. Πρόεδρε , παρόντος του κ. Δημάρχου , δεσμευτήκατε  για το αυτονόητο , λέγοντας στον κ. Αργειτάκο , μετά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τα πρακτικά , τα εξής :

 «Οπότε θα διευκρινίσουμε αυτό και θα δούμε πού θα σας βάλουμε , Σταύρο».

Στην επόμενη συνεδρίαση (26-2-2020) εμείς , ως Επιτροπή Κατοίκων , προσκομίσαμε αυτό που εσείς έπρεπε να είχατε προσκομίσει , δηλαδή το επίσημο έγγραφο το οποίο απεδείκνυε πως η Μελέτη του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης ΕΧΕΙ χρηματοδότηση και ο κ. Καρμοίρης , ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης (απόντος του κ. Αργειτάκου) , είπε τα εξής , επιβεβαιώνοντας την ψήφο της παράταξής του υπέρ της πρότασης των κατοίκων :

 «Ένα δεύτερο θέμα που θέλω να βάλω είναι για το 6ο δημοτικό . Είπαμε προχθές ότι εάν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ότι εμείς θα συμφωνήσουμε με την πρόταση των κατοίκων . Απ’ ό,τι είδαμε υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση , υπάρχει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας , και μάλιστα είναι 469.362 ευρώ . Οπότε εμείς θα συμφωνήσουμε με την πρόταση που έγινε από την πλευρά των κατοίκων» .

Κατόπιν τούτων , κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε  είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο πως η πρόταση των κατοίκων έχει υπερψηφιστεί ΚΑΙ από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κι έχει λάβει 18 θετικές ψήφους έναντι 12 ψήφων που έλαβε η αντιπρόταση του κ. Δημάρχου .

Επομένως , ως έχοντες νόμιμα συμφέροντα , ζητάμε  , την  ΑΜΕΣΗ οριστικοποίηση – διατύπωση της απόφασης 29/19-2-2020 υπέρ της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , έτσι όπως επιβάλλει η θεσμική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου , ο σεβασμός στις αποφάσεις του και η κείμενη νομοθεσία που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση .