Στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις στη Super League 1

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των ομάδων με προϋπόθεση την τήρηση αυστηρού πρωτοκόλλου

Τον «οδικό χάρτη» της επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα  και τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όσο αφορά την Super League o κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε πως οι ομάδες θα μπορούν να ξεκινήσουν ανά ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών προπονήσεις σε ανοικτά γήπεδα τηρώντας ένα συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο όπως είπε την επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των ανοικτών γηπέδων και χώρων για εξωτερική άθληση και την επανέναρξη προπονήσεων αθλημάτων όπου δεν υπάρχει επαφή. Επίσης σε πρώτη φάση και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και την ΕΟΕ ανοίγουν γήπεδα και προπονητήρια για τους κορυφαίους αθλητές ατομικών  αθλημάτων που έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή σε Ολυμπιακούς παραολυμπιακούς αγώνες.