Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα : Αναμενόμενη η συνεργασία Βέρδου – Νταλιάνη…αλλά με αστήρικτες δικαιολογίες.

Για αναμενόμενο »πολιτικό αρραβώνα» που θα έχει και συνέχεια αναφέρει το δελτίο τύπου της Παράταξης »Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» και δίνει απαντήσεις στις – αστήρικτες όπως χαρακτηρίζει δικαιολογίες-. Καταλήγοντας η Παράταξη του κ. Γ. Μαρουδά δηλώνει.

Συνεπώς θα ήταν πιο ειλικρινής μια γνήσια τοποθέτηση για την σύμπραξη , με την παράταξη του Δημάρχου, πράξη άλλωστε κατανοητή, θεμιτή και νόμιμη, από τις αόριστες και αστήρικτές δικαιολογίες. Οι δημότες πλέον μαθαίνουν και κρίνουν συμπεριφορές και πολιτικές που μέχρι χθες δεν γνώριζαν.

1η Αστήρικτη δικαιολογία Η παράταξη του κ. Νταλιάνη ισχυρίζεται ότι, συμμετείχε σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου, στην υποβολή προτάσεων στην κατάρτιση του προϋπολογισμού 2020.

Απάντηση: Ποιά προβλεπόμενη διαδικασία του νόμου αναγκάζει εξ αρχής, τις αντιπολιτεύσεις να συμμετέχουν, αν δεν συμφωνούν με την παράταξη του δημάρχου; Άρα πλήρη συμφωνία με τον υπουργό του ΥΠΕΣ «κυβερνησιμότητα – υποταγή Ή τίποτα».

Εκτιμούμε πως γνωρίζουν ο κ. Νταλιάνης και η παράταξη του, με βάση την νέα νομοθεσία ότι, ο προϋπολογισμός θα ήταν έγκυρος ακόμα και αν ψηφιζόταν ΜΟΝΟ από την παράταξη του δημάρχου. Συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν κινδύνευαν οι μισθοί και οι ανελαστικές δαπάνες, όπου όλες οι δημοτικές παρατάξεις στήριξαν (!). Αγνοεί ότι υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας υποχρεωτικών δαπανών ΟΤΑ χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό έως τέλος Μαρτίου (άρθρο 158 του Ν.3463/2006, άρθρο 66 του Ν.4270/2014 και αρ.πρωτ. 2/84327/0026 – 21/11/2019 εγκύκλιο του γενικού λογιστηρίου του κράτους).

2η Αστήρικτη δικαιολογία: Η παράταξη του κ. Νταλιάνη ισχυρίζεται ότι, συμμετείχε στην διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και συγκεκριμένα στην χωροταξική κατανομή των χρημάτων σε έργα οδοποιίας, ύδρευσης, συντήρησης ακινήτων, πράσινου κλπ. Απάντηση: Η αυταπόδεικτη αλήθεια είναι και αποτυπώνεται στο τεχνικό πρόγραμμα 2020, ότι ΚΑΝΕΝΑ νέο έργο δεν υπάρχει. Ακόμα και η ένταξη στα προγράμματα Φιλόδημος, είχαν ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Ας μας πουν ως Παράταξη «Νέο Ξεκίνημα Δήμου Ευρώτα» ποιο νέο έργο πρότειναν και εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα 2020;

Δεν προβλήθηκε ούτε καν η άμεση ενοικίαση κτιρίου για τις ανάγκες της ΤΚ Δαφνίου.

Εμείς ως Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» δώσαμε ψήφο ανοχής στο τεχνικό πρόγραμμα, μήπως προχωρήσουν τα ανεκτέλεστα έργα, μελέτες και εργασίες που εκκρεμούν ακόμα από το 2017. Αντίθετα προτείναμε και διεκδικήσαμε έτοιμα και ενταγμένα έργα όπως π.χ. η ανάπλαση της πλατείας Δαφνίου, η ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Βλαχιώτη.

3η Αστήρικτη δικαιολογία: Η παράταξη «Νέο Ξεκίνημα Δήμου Ευρώτα», ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην διαμόρφωση του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών, την αύξηση των πιστώσεων για την παιδεία και τον πολιτισμό, την επαναλειτουργία τού ινστιτούτου Αστερίου, τις μελέτες, στα αντιπλημμυρικά, την παράκαμψη Σκάλας Βλαχιώτη κλπ.

Απάντηση: Μάλλον η παράταξη του κ. Νταλιάνη αγνοεί ή αποκρύπτει την αλήθεια και αυτό γιατί: Καμιά αύξηση δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 για τις κοινωνικές δομές, την παιδεία, τον πολιτισμό και την έρευνα. Ενώ οι υπάρχουσες μελέτες του 2019 εντάσσονται και μάλιστα με υποχρηματοδότηση.

Προκαλεί απορία, πως θα γίνει η διεκδίκηση της παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη, όταν είναι γνωστό, ότι η εταιρεία απόσυρε το ενδιαφέρον της για την δωρεάν μελέτη της παράκαμψης Βλαχιώτη!

Επί της ουσίας «αφωνία» για τις κατατμήσεις και τις απ’ ευθείας αναθέσεις παντού. Επίσης για την ιδιωτικοποίηση πχ της ανακύκλωση σε εργολάβους πλήρης κυβίστηση.

Συνεπώς θα ήταν πιο ειλικρινής μια γνήσια τοποθέτηση για την σύμπραξη σας, με την παράταξη του δημάρχου, πράξη άλλωστε κατανοητή, θεμιτή και νόμιμη, από τις αόριστες και αστήρικτες δικαιολογίες.

Οι δημότες πλέον μαθαίνουν και κρίνουν συμπεριφορές και πολιτικές που μέχρι χθες δεν γνώριζαν”.