Πεζοπορία στα Τσακώνικα μονοπάτια

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας σας προσκαλεί να συμμετέχετε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στην κοινή πεζοπορική εξόρμηση με τον Σύλλογο των Σπηλαιολόγων Ορειβάτων Κυνουρίας (Σ.Ο.Κ), για να γνωρίσουμε μαζί τα ορεινά Τσακώνικα μονοπάτια.

Μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης των νομαδικών διαδρομών της περιοχής Λεωνιδίου – Κοσμά, είμαστε σε θέση να περπατήσουμε για πρώτη φορά το υπό κατασκευή μονοπάτι που εξελίσσεται από το Λεωνίδιο μέχρι την Ιερά Μονή Παναγίας της Έλωνας.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή που ξεκινάει από το Λεωνίδιο και τη Φάμπρικα Πολιτισμού που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Θα κινηθούμε σε παλαιά ορεινά μονοπάτια, γιδόστρατα, υπέροχους μουλαρόδρομους και καλντερίμια, με πανοραμική θέα. Μέσα στο άγριο βουνό του Πάρνωνα θα διασχίσουμε σάρες, πλαγιές και ρεματιές που βόσκουν αγριογούρουνα και αγριοκάτσικα, θα δούμε πανύψηλα βράχια με σπηλιές που φωλιάζουν αγριοπούλια, όρνια, αετοί, γερακίνες, μπούφοι κουκουβάγιες, και μέρη που κελαηδούν τα αηδόνια. Θα θαυμάσουμε πολύχρωμα ενδημικά φυτά και θα μυρίσουμε τα υπέροχα βότανα του Πάρνωνα, ρίγανη, τσάι, φασκόμηλο, θυμάρι και άλλα αρωματικά φυτά που βρίσκονται στην προστατευόμενη περιοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού.

Βαθμός Δυσκολίας: 2 (μέτρια φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 6 +/-

 Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής

– Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437.

– Ώρα αναχώρησης από το Σύλλογο στις 6:30 το πρωί της Κυριακής 1/12/19.

Συντονιστής Ορειβατικής Ομάδας
Στεφανούρης Γιώργος, τηλ.: 6937328781