Παραμένει Διοικητής στο Νοσοκομείο Σπάρτης ο Σωτήρης Μπότσιος

Δεν έγινε αποδεκτή τελικά η παραίτηση από την θέση του Δ/τη Νοσοκομείου Σπάρτης .

Η εν λόγω θέση δεν προκηρύχθηκε και έτσι ο Σωτήρης Μπότσιος παραμένει στην θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραμονή του κ. Μπότσιου συνέβαλε και η θέληση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς επί των ημερών του ξεκίνησαν οι διεργασίες και ενέργειες που οδήγησαν στην ανακοίνωση της δημιουργίας νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη.

Εξάλλου, υπάρχει σταθερός δίαυλος επικοινωνίας και καλή συνεργασία του Ιδρύματος Νιάρχος με τον Σωτ. Μπότσιο, ο οποίος ήταν εκείνος που διεκδικούσε επανειλημμένως την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο παλαιό σανατόριο του 1933.

Υπενθυμίζουμε ότι ό κ. Μπότσιος Σωτήριος του Αναστασίου,είναι Πτυχιούχος Οδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με ανάρτησή του ο Σωτήρης Μπότσιος διευκρινίζει τα εξής:

1. Δεν αντικαταστάθηκα από την θέση του Διοικητή Γ.Ν Λακωνίας, διότι απλούστατα η θητεία μου λήγει τον Απρίλη του ’20 και η θέση μου δεν προκηρύχθηκε,

2. Από τις εκλογές ως σήμερα, έχω υποβάλλει δυο φορές την παραίτησή μου για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας και δεν έχει γίνει αποδεκτή.

3. Ως γιατρός του ΕΣΥ, δεν μπορώ να επανέλθω στην προηγούμενη θέση μου, χωρίς την ‘εκδοση πράξης απόλυσης και αντίστοιχου ΦΕΚ».