Λίνα Μενδώνη: Το Σεπτέμβρη η απαραίτητη συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης για το Μουσείο

0
148

Τα θέματα που απασχόλησαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 9 Ιουλίου έως σήμερα, παρουσιάστηκαν σήμερα στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, Γιώργου Διδασκάλου και του γενικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρωμανωλάκη, καθώς και της ειδικής συμβούλου της υπουργού, Άννας Παναγιωταρέα. Η συνέντευξη Τύπου έγινε στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με τους δημοσιογράφους που είχε εξαγγείλει η κ. Μενδώνη από την πρώτη συνάντηση μαζί τους, την 1η Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, η κα Μενδώνη αναφέρθηκε στο νέο αλλά και στο υπάρχον Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η κα Μενδώνη:

«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει η απαραίτητη συνεργασία με τον Δήμο της Σπάρτης προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα του κτιρίου του μουσείου και του πολύ ενδιαφέροντος κήπου που υπάρχει σε άμεση επαφή μαζί του. Πολύ σύντομα θα γίνει η επίσκεψη των αρμοδίων. Το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος έχει επιλέξει τη μελέτη για το παλιό αρχαιολογικό μουσείο να την κάνει ο Ρέντσο Πιάνο, προκειμένου η πόλη της Σπάρτης να αποκτήσει ένα μουσείο έτσι όπως αντιστοιχεί στη δεύτερη πόλη του αρχαίου κόσμου, το οποίο θα συλλειτουργήσει απόλυτα με το καινούργιο όταν θα γίνει», δήλωσε η κ. Μενδώνη. Παράλληλα, τόνισε ότι το αρχαιολογικό υλικό που υπάρχει στη Σπάρτη είναι «εξαιρετικά πολύ και εξαιρετικά σημαντικό», ιδιαίτερα τα πολλά τετραγωνικά μέτρα ψηφιδωτών που απαιτούν μεγάλους εκθεσιακούς χώρους, κάτι που έχει προβλεφθεί για το νέο μουσείο στο Κτίριο Χυμοφίξ.