Οι Κροκεές διεκδικούν από τον Δήμο Ευρώτα

0
545

Δημοσιεύουμε το τεχνικό πρόγραμμα της τοπικης κοινοτητας Κροκεων για το 2020 που περιγράφει την αποκατάσταση και βελτίωση της λειτουργικότητος  μιάς σειράς βασικών δημόσιων υποδομών που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τοπική κοινότητα ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ:

-Προώθηση της  μελέτης για την κατασκευή του υπολοίπου υδρευτικού  δικτύου Κροκεών (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ), με προμήθεια δεξαμενής

Άμεση εφαρμογή προγράμματος διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή της Τ.Κ Λαγίου για τον απεγκλωβισμό της και του Βαλτακίου από τις γεωτρήσεις των Κροκεών.

*Η μοναδική Τ.Κ με αυτή την μεγάλη έκταση του υδρευτικού δικτύου και χωρίς καμμιά μελέτη είναι των Κροκεών. Η επάρκεια του νερού αδυνατεί να καλύψει τα επόμενα χρόνια τις ανάγκες Λαγίου και Βαλτακίου.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ:

– Προγραμματική σύμβαση με το Ίδρυμα Κ.Λ.Παναγάκη για την αξιοποίηση της γεώτρησης με την νομιμοποίηση της και την κατασκευή αρδευτικού και προμήθεια δεξαμενής.

-Νέες διερευνητικές αρδευτικές  γεωτρήσεις

-Αξιοποίηση της αρδευτικής γεώτρησης στην θέση ΔΙΑΧΑΛΙ, μετά την μη επάρκεια νερού για ένταξη στο Leader, προτείνουμε να αποδοθεί στους αγρότες της περιοχής στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας και ανάλογα με την επάρκεια του αρδευτικού νερού.

Αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού Άρδευσης και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για τις ποινές και τα πρόστιμα.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ:

– Ωρίμανση της μελέτης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Κροκεών – Δαφνίου, με βιολογικό καθαρισμό στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ Κροκεών και κατασκευή του έργου με ένταξη στο πράσινο ταμείο.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:

Μελέτη – κατασκευή Παιδικού Σταθμού Κροκεών με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε Λακωνίας) στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Τ.Κ Κροκεών (πρώην Στρατάκη).

Μελέτη για αναθεώρηση – κατάργηση του πολεοδομικού – ρυμοτομικού σχεδίου Κροκεών (πολεοδομική τακτοποίηση και νομιμοποίηση του δημοτικού, γυμνασίου, σταδίου και ιδιοκτησιών κ.λ.π)

-Επισκευή – συντήρηση σχολικών μονάδων και μελέτη αντισεισμικής προστασίας

-Τοποθέτηση – συντήρηση αλεξικέραυνων στα δημόσια – κοινοτικά κτίρια της Τ.Κ Κροκεών (κλιματική αλλαγή)

-Κατασκευή μαντρότοιχου για την προστασία – θωράκιση του δημοτικού σχολείου Κροκεών

-Προώθηση διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του δημοτικού σχολείου Κροκεών (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)

Προώθηση της μελέτης ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ Δ.Ε Κροκεών (αφορά τον δρόμο Λάγιο – Θάλασσα με υπέρβαση του προβλήματος με το δασαρχείο).

-Επισκευή – συντήρηση πρώην δημοτικού σχολείου Φάρου.

-Επισκευή – συντήρηση και εξοπλισμός του Πνευματικού Κέντρου Κροκεών

-Ταυτοποίηση – νομιμοποίηση του κτιρίου δεξαμενής (χώρος κατασκευής καρναβαλικών αρμάτων) με στεγανοποίηση της οροφής και συντήρηση των υπαρχόντων χώρων.

-Προώθηση μελέτης και ένταξη στο Leader για ίδρυση και λειτουργία ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μεταστέγαση με ενοικίαση κατάλληλου – προσβάσιμου χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κροκεών σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

-Προώθηση και επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπλαση του Κέντρου των Κροκεών.

-Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες (Αγ. Μαρίννα, Ιτς Καλέ, Μπαλέικα, Αγ. Βαρβάρα,δεξαμενή έως οικία Πετράκου κλπ)

ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :

Απόκτηση καταλληλότητας του Σταδίου Κροκεών σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ΑΔΑ: ΩΖ91ΩΡΛ-Ι9Λ  αριθμ. Απ. 4/2017 (26/1/2017) &

ΑΔΑ: 6ΠΥΚΩΡΛ-8ΩΖ αριθμ.Απ.14/2017(24/4/2017,του Δημοτικού Συμβουλίου  υπ’ αριθμ. 107/2017 – ΑΔΑ:ΨΜΝΦΩΡΛ-ΒΕ7 και την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια (ΑΔΑ:6ΘΡΩΡΙΦ-7ΤΘ/19 –7– 2017). Η συναίνεση του ιδιοκτήτη κ. Αντώνη Κλώνη για παραχώρηση του 1 στρ. περίπου διευκολύνει την διαδικασία για άμεση εκτέλεση έργων και εργασιών. Υπενθυμίζουμε ότι το Στάδιο Κροκεών χρηματοδοτείται αυτοτελώς από την Γ.Γ.Α.

–              Απόκτηση στατικής επάρκειας των κερκίδων

–              Νομιμοποίηση – ταυτοποίηση των αποδυτηρίων

–              Επισκευή – συντήρηση Γηπέδου Basket

 ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΙΑΣ – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

–              Συντήρηση αγροτικών δρόμων

-Μελέτη για την αγροτική οδοποιία με τσιμεντοστρώσεις των κεντρικών αγροτικών δρόμων και ιρλανδικές διαβάσεις.

-Ολική αποκατάσταση του ρέματος ΛΟΥΜΠΑΡΔΑ

-Αντιπυρικές Ζώνες

-Αποκατάσταση πυροφυλακίου στην ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Εξοπλισμός για την πλήρη λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου που θα έχει έδρα το ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος Κροκεών.

Τέλος θα πρέπει να αποδοθούν σε κωδ. της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών τα χρήματα από το 1/3 της κληρονομιάς ΛΟΥΗ ΓΟΡΑΝΙΤΗ που σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των Κροκεατών Αττικής είναι στο ταμείο τους. Η απόδοση θα γίνει για την κατασκευή ή συμπλήρωση έργου που θα γίνει στις Κροκεές με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Απόδοση των εισπράξεων από την κληρονομιά της Κλεοπάτρας  Ιατρίδου και απόδοση στους δικαιούχους σύμφωνα με την διαθήκη.

Με το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα 2020 τελειώνει  η πεντάχρονη θητεία μας ελπίζοντας ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για το χωριό μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Ευχόμαστε οι επόμενοι να υλοποιήσουν καλύτερα και περισσότερα.

Σαράντος Γορανίτης : Πρόεδρος

Νικόλαος Σερεμέτης : Μέλος του Τ.Σ

Πολυζώης Μανωλάκος: Μέλος του Τ.Σ