Και από μηδενικό ποίμνιο γίναμε μια πολυπληθής οικογένεια

Εικόνες από την επίσκεψή μας στο σχολείο της Ιεράς Επισκοπής. Η φλόγα της μάθησης πυρακτώνει τα φθαρμένα μολύβια που μοιράζονται από κοινού οι μαθητές. Δόξα τω Θεώ!

Αγάπη Χ 0= ∞

Μια παράδοξη εξίσωση. Όταν η Αγάπη πολλαπλασιάζεται με το 0 το αναιρεί. Όταν πολλαπλασιάζεται εντός του μηδενισμού του σύγχρονου κόσμου, εντός της φθοράς και του κακού, τα αναιρεί όλα. Ή μάλλον τα μετουσιώνει. Από 0 γίνεται ∞.

Σας διαβεβαιώνω αδελφοί μου, κι εδώ στη Νότιο Μαδαγασκάρη, εδώ που οι άνθρωποι δεν γνώριζαν την εμπρόσωπη Αγάπη, τον ίδιο το Χριστό, μόλις πολλαπλασιάσαμε το τίποτα με την Αγάπη της Αποστολής μας τα πάντα άλλαξαν. Και από μηδενικό ποίμνιο γίναμε μια πολυπληθής οικογένεια  συνέχισε ο κατά κόσμων Παναγιώτης Κατσούλης.

Βιογραφικό Επισκόπου Τολιάρας 
και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου  

Ο Επίσκοπος Τολιάρας καί Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, του Σταύρου και της Ελένης γεννήθηκε στην πόλη της Σπάρτης στις 16 Φεβρουαρίου 1982 όπου και περάτωσε τη μέση εκπαίδευση.

Από νεαρότατη ηλικία συνδέθηκε πνευματικώς με την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος στην οποία και εκάρη μοναχός τον Νοέμβριο του 2005. Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Μονής της μετανοίας του χειροτονήθηκε διάκονος (01/07/2011) και εν συνεχεία πρεσβύτερος (17/08/2011) από τον σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Νοέμβριο του 2015, μετέβη στο Καμερούν και διακόνησε πλησίον του Σεβ. Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγορίου ως πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Από τον Μητροπολίτη Καμερούν έλαβε το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη, το Πάσχα του 2016.

Κατά την τελευταία του ποιμαντική περιοδεία στο Καμερούν (23-27/11/2017), ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρος Β΄, τον προχείρισε ηγούμενο της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Γιαουντέ.

Την 26η Νοεμβρίου 2018 εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος της νεοσυσταθείσης Επισκοπής Τολιάρας καί Νοτίου Μαδαγασκάρης.