«Αχ Μακεδονία χιλιόμορφη γιατί κλαις και λιώνεις σαν το κερί…»

0
236

Γραφει ο Βαγγέλης Μητράκος

17-7-2019 : «Εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας ζήτησε ο Ζόραν Ζάεφ , επειδή ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ , σε δήλωσή του προς τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης , αποκάλεσε τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας , Στέβο Πενταρόφσκι , ως «βορειομακεδόνα πρόεδρο» .

«Είμαστε Μακεδόνες. Τελεία και παύλα . Και ζούμε σε μια χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία . Συμβουλευτείτε και την Συμφωνία των Πρεσπών» , ήταν η σύσταση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Βούλγαρο ομόλογό του . Σύσταση που θα τη διαδεχτεί διαμαρτυρία , διότι ο Μπορίσοφ αποκάλεσε τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφκσι , Βορειο-Μακεδόνα και όχι Μακεδόνα , όπως είναι το ορθό κατά την Συμφωνία των Πρεσπών.»

Κι ενώ τα Σκόπια αξιοποιούν , με γοργούς κι εντατικούς ρυθμούς , το περιεχόμενο της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών , προκειμένου να  ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή και Διεθνή θέση τους  ως Μακεδονία , η Ελλάδα πού είναι ;

-Κανένα  κόμμα δεν ασχολείται , πλέον με το «μακεδονικό» .

-Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , αφού αξιοποίησε το θέμα της Μακεδονίας για μικροκομματικά συμφέροντα , ως κυβέρνηση , πλέον , «κάνει την πάπια» κι επιτρέπει στα  Σκόπια να παίζουν χωρίς αντίπαλο . Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε : «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ…» !!!

-Η Εκκλησία ασχολείται κι ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ πώς θα οικοδομήσει με το κοσμικό κράτος τις καλύτερες δυνατές σχέσεις («το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο…») , χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους .

-Οι Έλληνες ποσώς ενδιαφέρονται για τα εθνικά συμφέροντα και την Μακεδονία, αφού στις εκλογές έδωσαν πάνω από 70% στα κόμματα που διαχειρίστηκαν και ξεπούλησαν το εθνικό μας θέμα. Οι διαδηλωτές των μεγάλων συγκεντρώσεων υπέταξαν τα συνθήματά τους στο κομματικό χρέος και ξεμπέρδεψαν.

«ΚΑΙ η πίτα σωστή ΚΑΙ ο σκύλος χορτάτος»

-Οι ξένοι , με επικεφαλής τις ΗΠΑ , τρίβουν τα χέρια τους , γιατί τόσο εύκολα η Ελλάδα (κατ’ εντολήν τους) ξεπούλησε τα εθνικά της συμφέροντα υπέρ των δικών τους γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων .

-Η ραγιάδικη στάση μας έχει ανοίξει την όρεξη στην Τουρκία και στην Αλβανία που εντείνουν διαρκώς τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας . 

Οπότε ;

Η προδοσία απλά φαίνεται ότι ποτέ δεν θριαμβεύει .

Ο λόγος είναι πως όταν θριαμβεύει , κανείς δεν την αποκαλεί προδοσία .

Sir John Harrington, 1561-1612, Άγγλος αυλικός & συγγραφέας