Κυριάκος Πιερρακάκης: Ένας Κροκεάτης κορυφαίος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη.

0
1739

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης αντικαθιστώντας τον Νίκο Παππά.

Η εμπιστοσύνη του νέου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς στον Κυριάκο Πιερρακάκη έχει αναπτυχθεί από το 2014 στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Έκτοτε οι δύο άνδρες διατήρησαν σχέσεις μέχρι σήμερα. Σημειώνουμε ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημμετείχε ως οικονομολόγος στην διαπραγματευτικη ομάδα της Ελληνικής Κυβέρνησης με την τρόϊκα των δανειστών.

Σύντομο βιογραφικό του Κυριάκου Πιερρακάκη. –

Γιός του χειρουργού Στέφανου Πιερρακάκη και της δικηγόρου Ποτούλας Στρατάκου από τις Κροκεές. -Γεννηθηκε το 1983 και μεγάλωσε στα Πατήσια των Αθηνών. -Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και είναι Οικονομολόγος. -Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. – Απόφοιτος του ΜΙΤ και του Harvard Kennedy Schooll. – Διετέλεσε Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας. – Υπηρέτησε ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης. – Δίδαξε ως καθηγητής στο Athens Information Technology (AIT). –

Υπήρξε υποψήφιος Ευρωβουλευτης το 2014 με 42000 σταυρούς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. – Συμμετείχε το 2014, ως μέλος της διαπραγματευτικής Ομάδας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την τρόϊκα των δανειστών. -Σήμερα διδάσκει στο Athens Tech College. – Είναι Διευθυντής Ερευνών στο οργανισμό διαΝΕΟσις.

Καταλαμβάνει εκτος απροοπτου το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στην νέα κυβέρνηση του Κυριακακου Μητσοτάκη.

Καλή και γόνιμη θητεία.