Β Μητρακος : Εκλογικη παρωδια 2019

Γραφει ο Βαγγελης Μητρακος

Εκλογές 2019 : Άλλη μια εκλογική παρωδία για μια χώρα χρεωκοπημένη , ξεπουλημένη  και υπό κατοχήν κι έναν λαό δυστυχισμένο αλλά πάντα επιρρεπή στις  λάθος επιλογές .

-Ο ΣΥΡΙΖΑ , που άλλα έταξε κι άλλα έκανε , που την επομένη της πρώτης μέρας του στην κυβέρνηση , αποκαθήλωσε ΟΛΑ τα αριστερά του ψιμύθια και μετατράπηκε σε ένα δεξιό – μνημονιακό – συστημικό κόμμα εξουσίας , ετοιμάζεται να διαχειριστεί την εκλογική του ήττα . Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί .

-Η ΝΔ αφού λούστηκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαλείψει το μαύρο παρελθόν της για τη μνημονιακή κόλαση που βιώνει η χώρα και ο λαός , ετοιμάζεται – ως «λευκή περιστερά» – να επανέλθει στην εξουσία για να κάνει τα ίδια (αν όχι χειρότερα) .

-Το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) ξεκομμένο τελείως από τις ρίζες του , έχοντας διαπράξει ιστορικά – τραγικά  λάθη στην μετα-παπανδρεϊκή εποχή και παραπαίοντας ιδεολογικά , δίνει μάχη για να κρατήσει τα ισχνά ποσοστά του αφού (με την πολιτική του) «δάνεισε» τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του στον ΣΥΡΙΖΑ .

-Το ΚΚΕ αγκυλωμένο κι εγκλωβισμένο στα ιδεολογικά του δόγματα αδυνατεί να ερμηνεύσει το σήμερα και να προβάλλει λύσεις πέραν του μεταφυσικού παραδείσου της «εργατικής εξουσίας» .

-Τα διάφορα «αριστερά –αναρχικά» κομμάτια και αποκόμματα , αδύναμα έστω και να συζητήσουν όρους ενωτικής δράσης , αγωνίζονται , το καθένα , για το μπακαλικάκι του .

-Διάφοροι «μπον βιβέρ» και γραφικοί τύποι της πολιτικής γίνονται διασκεδαστές της κοινής γνώμης και ίσως κάποιοι εξ αυτών , εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες , καταφέρουν να «τρυπώσουν» στη βουλή , να κάνουν ΤΙ ;

Εν ολίγοις , το πολιτικό σύστημα που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 , στο σύνολό του , δεν παρουσιάζει ΚΑΜΙΑ σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση και την μνημονιακή κατοχή , που να στηρίζεται στην αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη με όρους Εθνικής Ανεξαρτησίας , Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης .

«Το παλιό σύστημα είναι πεθαμένο , αλλά το καινούργιο δεν έχει ακόμη γεννηθεί.»

*Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έμεινε , σκόπιμα , έξω από το άρθρο , απλά γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

29-6-2019

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.