Γιατί ηττήθηκε Ο ΣΥΡΙΖΑ…

Γραφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Η εντυπωσιακή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θυμίζει το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» . Ενός «θανάτου» που όλοι τον έβλεπαν να έρχεται εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα , τους αυλικούς του και τα φερέφωνά του .

Ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε ηχηρά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για πολλούς λόγους αλλά κυρίως :

1. Για το εθνικό ξεπούλημα της Μακεδονίας που συνοδεύτηκε με τη λοιδορία , τη συκοφάντηση και την εξύβριση του ελληνικού λαού για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έκανε .

2. Για το ύφος και το ήθος της εξουσίας που άσκησαν , θυμίζοντας μπατίρηδες που έπιασαν ξαφνικά και αναπάντεχα το ΤΖΟΚΕΡ κι όρμησαν στη χλιδή , στη μαρμίτα και στα σκυλάδικα με πούρα , σαμπάνιες και ουίσκια , χορεύοντας – λιώμα – στις πίστες υπό τους ήχους καψουροτράγουδων , ραίνοντας εαυτούς και αλλήλους με πανέρια λουλουδιών , την ώρα που ο λαός στέναζε από τις πολιτικές τους .

3. Για το ψέμα , την εξαπάτηση και τη διαρκή διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας , που υποβίβασε προκλητικά τη νοημοσύνη του Έλληνα .

4. Για τη «μαυρογιαλούρικη» παλαιοκομματική νοοτροπία , που αντέγραψε ό,τι χειρότερο είχαν να θυμηθούν οι Έλληνες από το φαύλο πολιτικό παρελθόν .

5. Γιατί από το δημοψήφισμα και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απώλεσαν οριστικά και αμετάκλητα την πολιτική τους ταυτότητα και αυτο-διακωμωδήθηκαν , γενόμενοι πολιτικοί τυχοδιώκτες : Δήλωναν «αριστεροί» αλλά εφάρμοζαν σκληρή δεξιά-μνημονιακή πολιτική .

Η μεγαλύτερη , όμως , ζημιά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και οι αυλικοί του , εκτός από την ολοκλήρωση των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων κατ’ επιταγήν των αφεντικών , είναι πως πλήγωσαν θανάσιμα την αριστερή συνείδηση της κοινωνίας , πήγαν πίσω το λαϊκό κίνημα και προσυπέγραψαν (φαρδιά – πλατιά) πως «άλλος δρόμος» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

Ο Αλέξης Τσίπρας , με τη διαχείριση της εξουσίας ως πρωθυπουργός , διέλυσε τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς , που με αγώνες , θυσίες και ανιδιοτέλεια χτίστηκε, πέτρα την πέτρα , από το 1968 και μετά και καπηλεύθηκε τους αγώνες της προκειμένου να έρθει στην εξουσία και να στήσει ένα προσωποκεντρικό (ρωμαϊκού τύπου) καθεστώς , λυμαίνοντάς την . Συγχρόνως , στην απέλπιδα προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία , δεν δίστασε να χτυπήσει το πολιτικό σύστημα συνολικά , διαλύοντας κι εξαφανίζοντας μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς , ευνοώντας κι ενθαρρύνοντας τον πολιτικό γενιτσαρισμό , με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία και τις συνθήκες του πολιτικού «γίγνεσθαι» .

Η επερχόμενη πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και η επανάκαμψη της ΝΔ στην εξουσία , είναι έργο , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ , του Αλέξη Τσίπρα και των αυλικών του .

28-5-2019


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.