Ο Ηλιας Παναγιωτακακος απαντα στο krokeai.gr για το θεμα του γηπεδου Κροκεων

Θέμα: ‘’ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ’’

Είναι θεμιτό ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης να επαναφέρει θέματα και προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί .

Δεν είναι όμως θεμιτό από τους ΄΄βολεμένους’’ στον καναπέ του σπιτιού και του καφενείου να ασκούν όχι απλά κριτική αλλά πολεμική, χωρίς καν να έχουν μπει στον κόπο να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο όταν συζητείται το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δεν εξαιρεί και το δ.σ του Α.Ο.Κ που ουδέποτε παρευρέθηκε και διεκδίκησε με επίσημο τρόπο είτε με την συλλογή υπογραφών, είτε με τον τρόπο που θα επέλεγε να διεκδικήσει πλην κάποιων προσωπικών επαφών του κ. Μανώλη Πλατάνα, {Στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που υπήρξε πάνδημη κινητοποίηση το αποτέλεσμα ήταν θετικό έστω και προεκλογικά(!)}.

Συνεπώς η κινητοποίηση παρέμεινε εντός των τειχών της Πλατείας των Κροκεών και του FB.

Προκαλεί εντύπωση η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Κροκεών για το γήπεδο των Κροκεών όταν ο ίδιος γνώριζε την προβληματικότητα του γηπέδου και όπως επίσης παρέδωσε αποδυτήρια χωρίς οικοδομική άδεια, κερκίδα χωρίς στατική μελέτη και χλοοτάπητα σε άθλια κατάσταση που αντικαταστάθηκε επί Δήμου Ευρώτα (Αλήθεια μήπως μπορεί να μας υποδείξει το γήπεδο 5/5 στην Τ.Κ Βασιλακίου πως και αν αγοράστηκε οικόπεδο (!) γιατί με το υπ’ αριθμ. Πρακτικό 8/13-2009 υπάρχει θέμα ‘’προμήθειας συνθετικού χλοοτάπητα ΚΑΕ 15/7135 ποσού 44.500 ευρώ). Επίσης μετά το 2010 η επιχορήγηση του Σταδίου Κροκεών δεν υπερβαίνει τα 5000 ευρώ. Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί και ενημερωμένοι.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ:

  1. Το γήπεδο στην κατά μήκος έκταση ήταν και παρέμεινε προβληματικό από την κατασκευή του.
  2. Καμμιά δημόσια αρχή μέχρι το 2011 ασχολήθηκε με τους όρους διεξαγωγής αγώνων και με απλή υπογραφή Δημάρχου δινόταν η παραχώρηση του γηπέδου για την διεξαγωγή αγώνων.
  3. Το 2011 οι κανόνες άλλαξαν και τέθηκαν σε εφαρμογή οι κανόνες διεξαγωγής αγώνων με καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, των αποδυτηρίων και των κερκίδων. Για την ταυτοποίηση των αυθαιρέτων (αποδυτηρίων κ.λ.π δόθηκε παράταση μέχρι σήμερα).
  4. Η Επιτροπή καταλληλότητας γηπέδων, έκρινε ακατάλληλο το γήπεδο/στάδιο των Κροκεών λόγω έλλειψης των 6.5 μέτρων (2012).Εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα (ΝΠΔΔ) υπέγραψε η κα.Αργυρώ Γκουβούση – Κρητικάκου,χωρίς καμμία συνεννόηση με τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους των Κροκεών!!!!!!!!
  5. Η έγγραφες και οι επισκέψεις ως Αντιδημάρχου, κατ΄ εντολή δημάρχου επαφές μου στην Περιφέρεια την Γ.Γ.Α, είτε για παράταση λειτουργίας ως κατάλληλου δεν ευδοκίμησαν λόγω της Επιτροπείας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από την ΟΥΕΦΑ.
  6. Η επιχείρηση παρέμβασής μας για την καταλληλότητας προσέκρουσε στο πολεοδομικό (εκτός σχεδίου πόλεως, εντός ορίων οικισμού με δρόμο δουλείας) και ιδιοκτησιακό πρόβλημα.
  7. Με την προφορική άδεια παραχώρησης του 1 στρέμματος περίπου από τον κ. Αντώνη Κλώνη επιχειρήσαμε άτυπα ,χωρίς να αναμένουμε τις σχετικές άδειες που ήδη ξεκινήσαμε να αποστέλλουμε, το μπάζωμα. Όμως κάποιοι ‘’καλοί’’ συμπολίτες με κατήγγειλαν και μάλιστα ζήτησαν την αυτόφωρη διαδικασία. Έτσι οι εργασίες σταμάτησαν οι εργασίες!!!
  8. Ακολουθήθηκε η νομιμοποιητική διαδικασία και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
  • Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Α.Δ.Α :ΩΖ9ΙΩΡΛ-15Λ /4-2017) Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Α.Δ.Α:6ΠΥΚΩΡΛ-8ΩΖ/14-2017)
  • Απόφαση Τοπικού Συμβουλίου Κροκεών 1/2017
  • Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα(Α.Δ.Α:ΨΜΝΦΩΡΛ-8ΩΖ/107-2017).
  • Νομιμοποίηση από την Περιφέρεια για εκτέλεση των εργασιών με την Α.Δ.Α:6ΘΡΩΡΙΦ-7ΤΘ/19-7-2017.
  • Τον Ιούλιο του 2018 λύνεται επίσημα και η παραχώρηση εκ μέρους του κ. Αντώνη Κλώνη.
  1. Με έγγραφο μου(13/12/2018 προς το ΝΠΠΔ ‘’Νικηφόρος Βρεττάκος’’ ζήτησα να συνταχθεί μελέτη για τις εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου και της επισκευής του γηπέδου για την απόκτηση καταλληλότητας και να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019.
  2. Αντ’ αυτού το ΝΠΔΔ αποτελούμενο από τους: Σάκκαρη Ι., Λυμπέρη Π., Καπερώνης Στ., Χιώτη Γ., Κοντογιάννης Δ., Μάντης Δ., Μπασουράκου Π.

Ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ τον προγραμματισμό έργων (αρ.αποφ.για το 2019 που είναι:

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ (Σκάλας & Βλαχιώτη) : 15000 ευρώ

-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5/5 ΒΡΟΝΤΑΜΑ : 16000 ευρώ

-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ :24800 ευρώ.

11. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν ψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα του ΝΠΔΔ για δύο λόγους : α) Για το γήπεδο των Κροκεών β) Τα αποδυτήρια του γηπέδου Δαφνίου.

12. Αυτή είναι η αποδεδειγμένη αλήθεια και αυτά που μπόρεσα με την συνδρομή του Τοπικού Συμβουλίου και κρίνομαι.

Ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για το 2019,ούτε ως έργο του ΝΠΔΔ, ούτε στον Προϋπολογισμό του Δήμου ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΚΡΟΚΕΩΝ αν και είχε όλες τις εγκρίσεις!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ηλίας Παναγιωτακάκος 24/4/2019


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.