F1 in Schools: Η ομάδα του ΓΕΛ Μολάων για δεύτερη φορά στους Εθνικούς Τελικούς

0
161

πηγη : M Kαρουνης

Το ταξίδι συνεχίζεται… Η δουλειά και η επιμονή, μπολιασμένη με τη φαντασία και την ορμητικότητα της νεανικής ηλικίας πρέπει να αποτελέσει οδηγό για όλους μας…

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η ομάδα “2RT” (Renegade’s Racing Team) του Γενικού Λυκείου Μολάων «Θοδωρής Καλλιφατίδης» θα είναι παρούσα και στους φετινούς Εθνικούς Τελικούς του παγκόσμιου εκπαιδευτικού, τεχνολογικού διαγωνισμού F1 in Schools.

Μια ιδέα που ξεκίνησε η περσινή «παρέα» των μαθητών του Λυκείου μας, κατάφερε να συνεχίσει μεταλαμπαδεύοντας την όρεξη για δουλειά αλλά και ζήλο για διακρίσεις στη φετινή ομάδα. Συνδετικός κρίκος, τα παλιά μέλη της ομάδας.

Οι Εθνικοί Τελικοί Αγώνες (γιατί για τους νικητές ακολουθούν και Παγκόσμιοι), θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στο διάστημα 9-12 Μάη στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο επίπεδο 4, με την συμμετοχή 23 ομάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα μας, “2RT” μετά την περσινή πρώτη εμπειρία της συμμετοχής, που συνοδεύτηκε από πολύτιμες γνώσεις αλλά και διακρίσεις, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που διαγωνίζεται σ’ αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα «αγώνα».

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, την Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.

Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου και συγκεκριμένα από τους/τις: Μπιάζη Διονύση, Ευαγγελάκο Δημήτρη, Καρούνη Πέτρο, Περδίκη Μαρία, Καρούνη Πολυτίμη, Μισόγιαννη Μαρία, Πρεσεκάν Μάριο και Ανδρικόπουλο Πέτρο.

Είναι σίγουρο πως για να φτάσουν τα παιδιά εδώ αλλά και για να προχωρήσουν περισσότερο είχαν και έχουν ανάγκη την υποστήριξη πολλών ανθρώπων. Από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που αγκάλιασαν την προσπάθεια τους, παρέχοντας την υλική και ηθική αρωγή τους, το σχολείο, τον Δήμο και -δεν πρέπει να ξεχνάμε- τις οικογένειές τους. Ειδικότερα για τη φετινή συμμετοχή, και καθώς οι φιλοδοξίες έχουν ανέβει, όπως είναι φυσικό έχει ανέβει και το εκτιμώμενο κόστος της συμμετοχής μας. Γι’ αυτό, όποιος θα ήθελε να συνδράμει τον …αγώνα μας, είναι ευπρόσδεκτος.

Για να «γνωρίσετε καλύτερα» την «2RT» μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο facebook και στο Instagram: https://www.facebook.com/Renegades-Racing-Team-263328924191068/https://www.instagram.com/renegades_racing_team/?hl=el
(e-mail για επικοινωνία με την ομάδα: andand1371@gmail.com – Biazis63@gmail.com dimitrisev23@gmail.com Petros.kar@hotmail.com )

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου υπάρχει και παρουσίαση των ομάδων των φετινών τελικών: http://www.f1inschools.gr .