Στη Σπάρτη αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κένυας

0
144

Στη Λακωνία θα βρίσκεται αυριο Τρίτη (9/4) αποστολή της Κομητείας Machakos της Κένυας, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

Η αποστολή θα επισκεφτεί στις 13:30 τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ «ΛΑΚΩΝΙΑ», Α.Σ.Ε.Ε. στις Αμύκλες και στις 14:30 την επιχείρηση ΑΛΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στο Λευκόχωμα. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα παραθέσει γεύμα εργασίας στην αποστολή στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή απαρτίζουν μέλη του τοπικού Κοινοβουλίου της Κομητείας (όπου κομητεία είναι διοικητική υποδιαίρεση τοπικής αυτοδιοίκησης όπως η περιφέρεια). Μεταξύ άλλων μετέχουν η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κα  Florence Mwangangi, ο Αναπληρωτής Γραμματέας, κος Laban Joseph Mutisya, Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, και ο ηγέτης της πλειοψηφίας, κος Mark Muendo. Η αντιπροσωπεία, ειδικά προσκεκλημένη από το Επ. Προξενείο της Κένυας, βρίσκεται σε ενημερωτική περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό την πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων γεωργίας και αγροτικής οικονομίας, καθότι η Κομητεία Ματσάκος έχει χαρακτήρα αγροτικό. Σταθμοί της περιοδείας, εκτός από τη Λακωνία, είναι η Κορινθία, η Αργολίδα, και η Μεσσηνία, όπου τα μέλη της αντιπροσωπείας θα επισκέπτονται γεωργικές μονάδες και βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών και έχουν συναντήσεις με τα Επιμελητήρια. Στόχος των ενεργειών αυτών είναι:

• Η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών
• Η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων
• Η προώθηση εξαγωγών προς την Κένυα και, γενικά, η ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων προς και από την Κένυα.

Την αντιπροσωπεία συνοδεύει στην περιοδεία της η Πρόξενος Ε.Τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου, κος Βασίλης Κατσικέας, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο νομό μας θα συνοδεύονται από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παναρίτη και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου μας.