Ξεχώρισαν τα Δημοτικα Σχολεία Δαφνιου ,Κροκεων και Ξηροκαμπιου στην Καρδίτσα [φωτο-βιντεο]

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε επάξια η χορωδία των Δημοτικων  Σχολείων Δαφνιου,Κροκεων και Ξηροκαμπιου στην11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών  που γινεται στην Καρδίτσα.

Τη χορωδία δίδαξε και διηύθυνε ο Μαρίνος Καριοφύλλης εκπαιδευτικός μουσικής των Δημοτικών Σχολείων Ξηροκαμπίου, Κροκεών και Δαφνίου. Συνολικά συμμετείχαν 45 μαθητές και από τις τρεις σχολικές μονάδες

Τη μεταφορά των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κροκεών και Δαφνίου χρηματοδότησε η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ευρώτα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν χορωδίες Δημοτικών Σχολείων και Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι ένας θεσμός με τεράστια εμπειρία 34 χρόνων καθώς συμμετέχουν σ’ αυτό χορωδιακά σχήματα υψηλού επιπέδου!

Το φεστιβάλ παρουσίασε ο μαιτρ του είδους κριτικός και παρουσιαστής κορυφαίων εκδηλώσεων Αλέξης Κωστάλας, ενώ ο μουσικοσυνθέτης και μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης καλλιτεχνικός διευθυντής έβαλε τις κατάλληλες «πινελιές» για την υψηλού επιπέδου οργάνωση της κορυφαίας για τον ελλαδικό χώρο μουσικής εκδήλωσης.

Επισημαίνεται πως οι Συναντήσεις των Σχολικών Χορωδιών είναι κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.