Ταξίδι στο χρόνο στην καστροπολιτεία της Μονεμβασίας

0
231

Στα καλντερίμια και στις πλατείες του Κάστρου της Μονεμβασίας θα ζωντανέψουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στις 9 και 10 Μαρτίου 2019, μορφές από το μακρινό παρελθόν, από τον 6ο αιώνα μ.Χ, τότε που κατοικήθηκε η καστροπολιτεία για πρώτη φορά.

Η « Βενετσιάνικη Περατζάδα» ή το «Ταξίδι στο χρόνο» είναι ένα δρώμενοπου πραγματοποιείται από ερασιτέχνες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και εντάσσεται στις γενικότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος η Ένωση Γυναικών οι Μονεμβασιώτισσες, και υποστηρίζεται από το Δήμο Μονεμβασίας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Οι σκηνές από την καθημερινότητα των κατοίκων που μοιάζει με παραμύθι , θα εμπλουτιστούν με αναγεννησιακές μουσικές, αλλοτινούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, σε μια άλλη εποχή, σε ένα παραμύθι, ντόπιους και επισκέπτες. «Αλλοτινοί Χοροί» «Θέατρο Σκιών»

Με αφορμή το αρχαιοελληνικό έθιμο της μεταμφίεσης, η Μονεμβασία γίνεται μια μαγική εικόνα που θα αντίκριζε ή θα σχεδίαζε ένας ζωγράφος στα καντούνια του κάστρου ένας περαστικός ταξιδιώτης εκείνης της εποχής

Η Μονεμβασιά που πόθησαν πολλοί ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες είναι σμιλεμένη στον βράχο σαν γλυπτό.
Το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, μας προσκαλεί για άμεση επιβίβαση για ένα ταξίδι στο χρόνο.

Σάββατο 9 Μαρτίου

12.00 – 12.30 «Αλλοτινοί Χοροί» 15.30 – 16.00 «Βενετσιάνικη Περατζάδα» 17.30 – 18.30 «Θέατρο Σκιών» 19.00 – 20.00 «Αναγεννησιακή Συναυλία» (α’ μέρος)

Κυριακή 10 Μαρτίου

13.00 – 13.30 «Βενετσιάνικη Περατζάδα» 13.30 – 14.30 «Αναγεννησιακή Συναυλία» (β’ μέρος) 14.30 – 15.00 «Αλλοτινοί Χοροί»

Σύλληψη/Οργάνωση: Σύλλογος Γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες» Σχεδιασμός /Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Ζερβού, θεατρολόγος
Με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Μονεμβασίας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Βασικοί Συνεργάτες: Δανάη Γιαννίση, χορογράφος Ιάσων Μαρμαράς, μουσικός