ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ : Μονιμοποίηση όλων των υπηρετούντων σε προσωποπαγείς θέσεις.

0
95

Του  Η.Παναγιωτακακου

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ευρώτα στην συζήτηση του θέματος«Μερική Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Ευρώτα για την ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανική μονάδα του Δήμου και στελέχωση αυτού με μόνιμο προσωπικό» εκτός του θέματος της υποχρεωτικότητας του νόμου έθεσα ως προβλήματα που θα προκύψουν :

1. Η μοριοδότηση με τρόπο που θα γίνει ενδέχεται,μετά το 2019,να βγάλει εκτός θέσεων εργασίας εργαζομένους με υπερδεκαετή πλήρους και διαρκούς απασχόλησης.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;;;;

2.Για τον δήμο Ευρώτα μετά την ένταξη των τριών δομών (Δ.Ε Έλους,Δ.Ε Σκάλας,Δ.Ε Γερονθρών),από το ΝΠΔΔ τον δήμο ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον,στις δομές της Δ.Ε Κροκεών και Δ.Ε Νιάτων,εφ’ όσον εντάσσονται στους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβάσιας αντίστοιχα.

3.Το ήδη υπάρχον προσωπικό των 11 εργαζομένων στις τρεις δομές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

4. Υπάρχει τεχνογνωσία και προσφορά προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

5.Το σπουδαιότερο είναι ότι οι προσλήψεις του υπηρετούντος προσωπικού έχει γίνει με την διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Κάλεσα τους συναδέλφους μου στο δημοτικού συμβούλιο και έγινε αποδεκτό,να συζητηθεί το θέμα του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ σε ειδική συνεδρίαση και να καθοριστούν οι θέσεις του δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με τους εργαζομένους.

Βασική μου θέση:
– Μονιμοποίηση όλου του υπηρετούντος σε προσωποπαγείς θέσεις.
-Κάλυψη των θέσεων εργασίας του τροποποιημένου Ο.Ε.Υ με νέες προσλήψεις,γιατί οι ανάγκες μεγάλωσαν και οι υπάρχοντες εργαζόμενοι/ες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν παρά το καθημερινό τους φιλότιμο!!!