Και 12ο ύποπτος φάκελος – Εντοπίστηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου [Σπαρτη]

0
267

Δώδεκα φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο έχουν εντοπισθεί ήδη με φερόμενο αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτες εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθηγητές.

Στα Πανεπιστήμια της Κέρκυρας και του Βόλου, στην πρυτανεία του Μετσοβίου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου και το Πολυτεχνείο Κρήτης εστάλησαν την Τετάρτη ακόμη πέντε φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο έκτος κατά σειρά φάκελος, εντοπίσθηκε στη ΣΕΛΕΤΕ, στο Μαρούσι.  Ακολούθησε ένας έβδομος, στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο παράρτημα της Άρτας και ένας όγδοος στο ΤΕΙ Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Επιπλέον, έχουν εντοπισθεί ένας φάκελος στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ένας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένας ακόμη στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου της Αθήνας με παραλήπτη πανεπιστημιακό καθηγητή.  Το απόγευμα εντοπίσθηκε ένας ακόμη φάκελος, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Όλοι οι φάκελοι θα σταλούν απευθείας στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Πρόκειται για μικρούς κίτρινους φακέλους, μικρότερους του Α4, με ινδικά γραμματόσημα και χειρόγραφα το ονοματεπώνυμο Ινδού πολίτη. Στο εσωτερικό περιείχαν φυλλάδια τα οποία έγραφαν στα αραβικό ένα οξύμωρο κείμενο, ότι η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους. Δεν περιείχαν όλοι τους σκόνη. Η χημική σύστασης της σκόνης προς το παρόν χαρακτηρίζεται ως «άγνωστη».