Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου ενημερωνει τους μαθητες στις Κροκεες

0
224

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας μας όσων αφορά στην ενημέρωση μαθητών σχολικών μονάδων σε θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών στο πυροσβεστικό έργο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής επισκέφτηκε το Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κροκεών του Δήμου Ευρώτα.
Η δράση αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς και το πρόγραμμα περιελάμβανε για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, α) ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας β) ξενάγηση των μαθητών σχετικά μα τα εργαλεία και υλικά των Πυροσβεστικών Οχημάτων και γ) εικονική πυρόσβεση από τους μαθητές με πυροσβεστικό αυλό. Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Υπηρεσία μας ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι στο Σχολείο αυτό υπήρχαν πολλοί μαθητές συγγενείς ή παιδιά Εθελοντών Πυροσβεστών της Υπηρεσίας μας τα οποία γνώριζαν πυροσβεστικά εργαλεία, πυροσβεστικό εξοπλισμό και τρόπους πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιάς, γνώσεις που τις είχαν αντλήσει από συζητήσεις με τους εθελοντές πυροσβέστες συγγενείς ή γονείς τους.
Για τις μικρότερες ηλικίες και σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό τα παιδιά παρακολούθησαν αφήγηση ιστοριών πυροσβεστικού περιεχομένου, γνώρισαν από κοντά τα πυροσβεστικά είδη ατομικής προστασίας και εντυπωσιάστηκαν από τον φάρο, την σειρήνα και τα πυροσβεστικά εργαλεία.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Πυροσβεστική Παιδεία ξεκινά από την έμφυτη ανάγκη για αυτοσυντήρηση και αυτοπροστασία που στην παιδική ηλικία βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία γερής βάσης.

Ο
Διοικητής

Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Επιπυραγός