Παρουσίαση της Μουσειολογικής Προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

krokeai.gr
krokeai.gr Μάιος 10, 2018 14:34

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έτους 2018, με θέμα “Hyperconnected Museums: New Approaches, New Publics – Υπερσυνδεόμενα Μουσεία: Νέα προσεγγίσεις, νέο κοινό”, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας σχεδίασε την υλοποίηση δύο δράσεων με εξαιρετικό ενδιαφέρον:

• Παρουσίαση της Μουσειολογικής Προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, που συντάχθηκε προσφάτως στο πλαίσιο υποδειγματικής συνεργασίας του επιστημονικού προσωπικού της ΕΦΑ Λακωνίας και σχετικής Ομάδας Εργασίας υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ και υπεβλήθη προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ. Η παρουσίαση θα γίνει στις 17.5.2018 στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας και ώρα 19:30, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα.

• Παρουσίαση εκπαιδευτικής δράσης σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και σε ομάδες ελεύθερων επισκεπτών (οικογένειες) με θέμα «Επιλέγοντας εκθέματα για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης». Η δράση υλοποιείται στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης από 2 έως 20 Μαΐου 2018 (2-18.5.2018 σχολικές ομάδες, 19-20.5.2018 ομάδες ελεύθερων επισκεπτών) και ώρα 10:00 καθημερινά. Στη δράση αυτή οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, αφού ενημερωθούν από αρχαιολόγους της Εφορείας για τη διαδικασία εκπόνησης και τις βασικές θεματικές ενότητες της Μουσειολογικής Προμελέτης, καλούνται, παίρνοντας το ρόλο των Επιμελητών της Έκθεσης, να επιλέξουν αντικείμενα από τα εκθέματα του παλαιού Μουσείου, που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν να εκτεθούν στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης (Πληροφορίες: Μ. Τσούλη, Ε. Μπισμπή).

krokeai.gr
krokeai.gr Μάιος 10, 2018 14:34
krokeai.gr

Αρχείο

ο καιρος στη Λακωνια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δρομολόγια Πλοίων από και προς Γύθειο

Το τελευταιο βιντεο του krokeai.gr

Δειτε ΟΛΟ το φωτογραφικο υλικο του krokeai.gr [2009-2018]
 

Δειτε ΟΛΑ τα βιντεο του krokeai.gr

 

Δειτε τις Κροκεες απο ψηλα