Τούφες… αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο [φωτο]

ΚΥΠΡΟΣ- ΠΑΦΟΣ

Τα παιδιά του εθελοντισμού του Β’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα αλληλεγγύης και προσφοράς κόβοντας τα μαλλιά τους. Συμπαραστάτες τους στην εκδήλωση με σύνθημα “Αγάπη, Πράξη ζωής”, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς με σκοπό τη στήριξη του Παγκύπριου Αντιλευχαιμικού Συνδέσμου ΖΩΗ.

Ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικκελίδης ανέφερε πως σήμερα στέλνεται ένα ηχηρό μήνυμα από τα παιδιά του Β’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου γύρω από την ευαισθητοποίηση για τον παιδικό καρκίνο. Ένα μήνυμα, συνέχισε, με αποδέκτες όλη την κυπριακή κοινωνία, προσθέτοντας πως το ΥΠΠ χαιρετίζει αυτή την εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Η Άντρη Παναγιώτου, εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου, ανέφερε πως οι οργανωμένοι γονείς του σχολείου είναι πάντα εν δράση κοντά στον εθελοντισμό. Η εκδήλωση, είπε, περιλάμβανε πολλές εθελοντικές δράσεις, όπως δωρεά μαλλιών, δειγματοληψία σάλιου, εις μνήμη του μαθητή Γιώργου Στεφάνου, ο οποίος έχασε πριν δύο χρόνια τη μάχη με τη λευχαιμία.

Οι μαθήτριες του Β’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου Κατερίνα Λένου και Βιολέτα Ανδρέου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πράξη εθελοντισμού, προσθέτοντας πως έκοψαν τα μαλλιά τους γιατί ήξεραν ότι θα ξαναμεγαλώσουν και θα τα δώσουν για κάποιον που τα χρειάζεται.

Η Ντία Γερμανού, εκπαιδευτικός και εκ των διοργανωτών, ανέφερε πως οι μαθητές του Β’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου έδειξαν την αγάπη τους μέσα από εθελοντικές δράσεις. Η εκδήλωση, συνέχισε, είναι αφιερωμένη στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Πρόσθεσε, ακόμη, πως στα παιδάκια αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο, σημειώνοντας πως πάνω από 50 μαθητές δώρισαν τα μαλλιά τους σήμερα, χαρακτηρίζοντας την ανταπόκριση συγκινητική.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ο εθελοντισμός σημαίνει να είσαι ενεργός πολίτης και να έχεις ευαισθησίες που ξεπερνούν το “εγώ σου” . Πρόσθεσε πως ο Δήμος Γεροσκήπου στηρίζει πάντοτε αυτές τις εκδηλώσεις στα σχολεία του Δήμου.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.