Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’

Ολοκληρωθηκαν πριν λιγο στο Γύθειο, έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο ενθρόνισης του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ’.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σημερα λιγο πριν τις 12.00 το πρωι , με την υποδοχή του κ. Χρυσοστόμου από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μάνης, επί της Εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Στη συνέχεια  σταμάτησε στις Αιγιές, όπου ο νέος Μητροπολίτης προσκύνησε στην ενορία του χωριού.

Στις 12:00 μμ στην πλατεία Ηρώων του Γυθείου, τον νέο Μητροπολίτη Μάνης και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

Πλήθος πιστών, καθώς και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στον νέο Ιεράρχη.

Στην συνέχεια ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου Αν. Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, ο οποίος καλωσόρισε και επίσημα τον νέο Ποιμενάρχη της Μάνης και του προσέφερε  ένα αγαλματίδιο του Μανιάτη πολεμιστή.

Από την πλευρά του ο νέος Μητροπολίτης Χρυσόστομος Γ’ στην αντιφώνησή του φανερά συγκινημένος και με στεντορεία φωνή αναφώνησε: ”Μάνα Μάνη”.

 

Μετα την καταθεση στεφάνων στο Ηρώο, πομπή αποτελούμενη από Κλήρο, Αρχές και λαό κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου έλαβε χώρα η τελετή εγκατάστασης του νέου Μητροπολίτη Μάνης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με λόγο του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Αδ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Αν. Μάνης Π. Ανδρεάκος κ.α.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.