Εγκαινιάστηκε η «11η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων» στο Σύνταγμα [φωτο]

Με επιτυχία ξεκίνησε χθες  Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, η 11η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα.

Κόντρα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και στην αρνητική ψυχολογία που διαμορφώνεται από την οικονομική κρίση, οι Λάκωνες παραγωγοί εκθέτουν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά του νομού, καλώντας το αθηναϊκό κοινό να τα γευτεί και να γνωρίσει την άριστη κι εξαιρετική ποιότητά τους.

Τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» – παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού μας, παρουσιαζουν τα προϊόντα τους στα περίπτερά τους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της Έκθεσης, να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις της Λακωνίας, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα

Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχει πια καθιερωθεί σε θεσμό, θα έχουν την ευκαιρία (μέχρι τις 3/3) να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκίσματα, παξιμάδια, χωριάτικο λουκάνικο και σύγκλινο, καπνιστή πέστροφα και σολομό και πολλά άλλα εκλεκτά Λακωνικά προϊόντα από τα περίπτερα των εκθετών,

Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμά του , αλλά και να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς από τα περίπτερα των Λακωνικών Δήμων.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της Έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9 π.μ. – 10 μ.μ.

Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια, είναι οι Δήμοι του Νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, καθώς και το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσαν το παρόν ο  υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης k. Βαγγελης Αποστολου , η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, οι  βουλευτες  Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβιτης και Ν.Δ Δημητρης Δαβακης, οι Δημαρχοι  Ευρωτα Δ. Βερδος και Σπαρτης  Βαλιώτης Ευάγγελος πρόεδροι Φορέων, αιρετοί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Λακωνία και αρκετοί επισκέπτες.


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ


 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.