24: Το πρώτο βιβλίο του Κροκεάτη Γιάννη Γορανίτη απο τις Εκδοσεις Πατακη

krokeai.gr
krokeai.gr Φεβρουάριος 9, 2018 12:08

24: Το πρώτο βιβλίο του Κροκεάτη Γιάννη Γορανίτη [γιος του Γιωργου Γορανιτη και εγγονος του αειμνηστου μπαρμπα Γιαννη [γιαννια]Η σπονδυλωτή συλλογή διηγημάτων με τίτλο «24» είναι το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Γορανίτη. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και η πρώτη παρουσίασή του θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο Polis Art café (Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα)

Γεννημένος στην Αθήνα και με καταγωγή από τις Κροκεές, ο Γορανίτης εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους, λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Η περίληψη του βιβλίου: 24 στιγμιότυπα, 24 καρέ, 24 στάσεις, όσες και σε ένα φωτογραφικό φιλμ. Όσες και οι στάσεις του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου της Αθήνας. 24 αυτοτελείς, ημιτελείς, μετέωρες και συνεχιζόμενες ιστορίες, που εκτυλίσσονται μέσα και έξω από τα βαγόνια και τους σταθμούς.

Είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στην κορύφωση της κρίσης και οι απεργίες έχουν παραλύσει την πόλη – τα ταξί έχουν ανεβάσει χειρόφρενο και τα βενζινάδικα παραμένουν κλειστά για μέρες.

Στα γεμάτα βαγόνια συνυπάρχουν τακτικοί επιβάτες με εκείνους που μπαίνουν για πρώτη φορά στο τρένο, εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης με νεόπτωχους, γιατροί με ανέργους, στελέχη με μετανάστες, αλλά και άνθρωποι που επιβιβάστηκαν κατά τύχη ή δεν έχουν καν ιδέα πώς έφτασαν μέχρι εκεί.

Οι ιστορίες τους φαινομενικά κινούνται παράλληλα όπως οι συρμοί της αντίθετης κατεύθυνσης, αλλά σε πολλά σημεία τέμνονται όπως οι ράγες. Στο φόντο, 24 ανώνυμες φωνές παρεμβάλλονται στις ιστορίες ως άλλος χορός του δράματος.

Καμιά τους όμως δεν κερδίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός από αυτή του κορυφαίου, που ξεχωρίζει στο φινάλε.

Το 24 ξεκινά ως μια κατάβαση στην πόλη πάνω στις σταθερές ράγες και εξελίσσεται σε μια φρενήρη περιπλάνηση στον κόσμο.

Τον κόσμο που κινείται γρήγορα, που μεταβάλλεται διαρκώς, που μεταμορφώνεται, μεταμορφώνοντας κι εμάς τους ίδιους. Το 24 είναι μια σπονδυλωτή συλλογή διηγημάτων που επιχειρεί να απαθανατίσει τις μεταμορφώσεις αυτές. Μέχρι να τελειώσουν οι 24 στάσεις του φιλμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο, αποσπάσματα και τις πρώτες κριτικές μπορείτε να διαβάσετε στο site των Εκδόσεων Πατάκη. http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=737637 και στο site https://goranitis.gr/  ή τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/igoranitis του Γιάννη Γορανίτη.

krokeai.gr
krokeai.gr Φεβρουάριος 9, 2018 12:08
krokeai.gr

Αρχείο

ο καιρος στη Λακωνια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δρομολόγια Πλοίων από και προς Γύθειο

Το τελευταιο βιντεο του krokeai.gr

Δειτε ΟΛΟ το φωτογραφικο υλικο του krokeai.gr [2009-2018]
 

Δειτε ΟΛΑ τα βιντεο του krokeai.gr

 

Δειτε τις Κροκεες απο ψηλα