Το National Geographic ΞΑΝΑΞΥΠΝΑ ΤΟ ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ.[φωτο]

krokeai.gr
krokeai.gr Δεκέμβριος 6, 2017 07:49

Η Ωραία Κοιμωμένη ξαναξυπνά.

Όχι, φιλί του πρίγκιπα δεν ήταν ο ΑΔΜΗΕ και οι πυλώνες του, ή το εργοστάσιο στα Ασπρούδια.

Ο πρίγκιπας αυτή τη φορά ήλθε από τη μακρινή Αυστραλία.

Από την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, μέχρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, το NATIONAL GEOGRAPHIC της Αυστραλίας βρίσκεται στο Παυλοπέτρι όπου γυρίζει ντοκιμαντέρ για την αρχαιότερη ενδεχομένως καταβυθισμένη πολιτεία στον κόσμο.

Στην ομάδα συμμετέχει και ο δρ JOHN HENDERSON από το πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, γνωστός μας από το ερευνητικό πρόγραμμα στο Παυλοπέτρι, όσο αυτό διήρκεσε.

Τις δράσεις της ομάδας σε υποβρύχιες και χερσαίες κινηματογραφήσεις, εποπτεύει η αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με την επίσης γνωστή μας αρχαιολόγο κ. Δέσποινα Κουτσούμπα.

Η ΤΟΥΛΙΠΑ ήταν σήμερα εκεί, ευχαριστούμε την κ. Δέσποινα Κουτσούμπα που μας επέτρεψε την φωτογράφιση της ομάδας και των εργασιών της, καθώς και για την άδεια της να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για αυτό.

Θα πρέπει να σημειώσουμε την συγκυρία στην οποία λαμβάνει χώρα το γεγονός.

Σε μια στιγμή που ο ΑΔΜΗΕ και άλλα συμφέροντα σχεδιάζουν την βαριά βιομηχανοποίηση του τόπου, για ακόμη μια φορά έρχεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον να δηλώσει με την παρουσία του πως αυτός ο τόπος έχει βαριά προίκα και κληρονομιά που τον κάνουν να αξίζει μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Είθε το μήνυμα αυτό να το συλλάβει η τοπική κοινωνία, να γίνει ακόμη πιο συμπαγής και αδιάσπαστη και να υπερασπιστεί τον σπουδαίο τόπο της όπως του αξίζει.

Ρεπορταζ-φωτο από Σύλλογο «Τουλίπα Γουλιμή»

krokeai.gr
krokeai.gr Δεκέμβριος 6, 2017 07:49

Το τελευταιο βιντεο του krokeai.gr

Δειτε τις Κροκεες απο ψηλα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δρομολόγια Πλοίων από και προς Γύθειο

Αρχείο

+28
°
C
H: +28°
L: +24°
Κροκεαί
Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος
Πρόγνωση 7 ημερών
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ
+30° +28° +28° +25° +27° +28°
+22° +21° +21° +20° +20° +21°