Λ.Σερεμετης : Ένας ιστορικός σύλλογος, χρειάζεται τη βοήθειά μας! [ρεπορταζ-βιντεο-φωτο]

Tου Λ.Σερεμετη


Ένας ιστορικός σύλλογος, χρειάζεται τη βοήθειά μας!

Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Φιλοπροόδων Κροκεατών, ο πιο παλιός και ιστορικός σύλλογος του χωριού, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

Η άσχημη οικονομική του κατάσταση που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητά του, οδήγησε το Δ.Σ στη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Ο κόσμος αρκετός, και η αγωνία μελών και φίλων μεγάλη!

Το Δ.Σ μας ενημέρωσε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, καθώς και για τις παλιές, αλλά και για τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος όπως συνηθίζουμε να τον λέμε, δεν είναι μια επιχείρηση που έχει μοναδικό σκοπό να παράγει και να διανέμει στα μέλη του οικονομικά οφέλη, ακολουθώντας κατ ανάγκη πάντα σφιχτούς προϋπολογισμούς, πλεονασματικούς ή ισοσκελισμένους.

Αυτό που συνεχώς μέχρι τώρα «παράγει» και αποδίδει στο χωριό, είναι πολιτισμό, ευγενή άμιλλα, ερασιτεχνική δημιουργία, και αυτό που πετυχαίνει είναι να προωθεί την ανιδιοτελή και εθελοντική συνεισφορά των μελών του στην υπόθεση ζωντάνιας του χωριού, που ήταν ανέκαθεν και η μόνη σταθερή επιδίωξη του, αλλά και όλων μας.

Αυτός λοιπόν ο πλούτος που παράγει ο σύλλογος, δεν μετριέται με αριθμητικά νούμερα, ούτε μεταφράζεται σε οικονομικά μεγέθη!

Και κάτι άλλο!

Όταν έχεις σαν σκοπό να ανεβάζεις τον πήχη με εκδηλώσεις ποιοτικές, που από αυτές θα καταξιωθείς στη συνείδηση του κόσμου της ευρύτερης περιοχής και να καμαρώνεις γι αυτό, θα αναγκαστείς να ξοδέψεις περισσότερα από ότι θα ξοδέψεις σε μια οποιαδήποτε άλλη συνηθισμένη εκδήλωση, και έτσι εύκολα μπορείς να ξεφύγεις λίγο από τον προϋπολογισμό σου.

Πάντα θα πρέπει να υπάρχουν στόχοι για κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό, και με το σχετικό επιπλέον κόστος, αλλά πάντα συμβατό με τους σκοπούς και τις αξίες του συλλόγου.

Τι αξία και λόγο ύπαρξης λοιπόν θα είχε ένας σύλλογος με πλεονάσματα, αλλά με ισχνό, ή και ανύπαρκτο έργο; Σχεδόν καμία.

Ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου μπορεί να έχουν όλοι, και βέβαια όχι όλοι τις ίδιες.

Και όσοι διαχειρίζονται το κληροδότημα, και τα μέλη των εκάστοτε Δ.Σ του συλλόγου, αλλά και τα απλά μέλη που ίσως να αμέλησαν στις υποχρεώσεις τους, και κυρίως ίσως να μην έδωσαν την δέουσα προσοχή στον έλεγχο και ψήφιση του εκάστοτε οικονομικού απολογισμού, και στην έκθεση των πεπραγμένων της κάθε διοίκησης.

Αν θέλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά του χωριού να ασχολούνται και να απασχολούνται δημιουργικά με τη μουσική, τη χορωδία και το χορό, που αυτή την ευκαιρία ή την δυνατότητα δεν την έχουν άλλα παιδιά, αν μας αρέσει να τα καμαρώνουμε μαζί με το ακριβό στολίδι του χωριού που το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και τους παππούδες μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε τις προσπάθειες του τωρινού Δ.Σ για το νοικοκύρεμα, αλλά και για την επιβίωση και αναγέννηση του συλλόγου.

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις μεμψιμοιρίες και ας αναζητήσουμε όλοι από κοινού τρόπους και ιδέες, όχι μόνο για την επιβίωση του συλλόγου, αλλά για την ανάπτυξη και προαγωγή του σκοπού του!

Μπορεί η γενικότερη κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη, αλλά οι προκλήσεις για ανάταξη είναι πολλές!

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά με όρεξη και ιδέες, αλλά το κυριότερο, συνεισφέροντας ακόμα και οικονομικά, πάντα όποιος και όσο μπορεί, και με όποιο τρόπο μπορεί, για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις στην πληρωμή των φόρων, και της μισθοδοσίας του αρχιμουσικού, που για την προσφορά του και την κατανόηση συνολικά στο Σύλλογο, του αξίζουν συγχαρητήρια!

Αξίζει λοιπόν να βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε, γιατί όπως λέγανε και οι παλαιοί, «μικρή βοήθεια, μεγάλη σωτηρία»!

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.