Λ.Σερεμετης : Και οι πενήντα δύο ήταν υπέροχοι!!!

Χτές στις Κροκεές ήταν μια γλυκιά βραδιά, και στο «Μαρκοπούλειο αμφιθέατρο» η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού συλλόγου Κροκεών μας χάρισε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, παρουσιάζοντας μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν και αντέχουν στο χρόνο, «τα τραγούδια του έρωτα και του αγώνα», όπως ονόμασαν την μουσική αυτή συναυλία!

Σαράντα έξι μαθητές της από οχτώ χρονών και πάνω, πέντε φίλοι μουσικοί που πάντα συνδράμουν στην προσπάθεια του Συλλόγου για τη στήριξη και διάκριση της Φιλαρμονικής, και ο αρχιμουσικός μας, ήσαν οι πρωταγωνιστές της χτεσινής θεσπέσιας βραδιάς.

Εμείς απλά σιγοτραγουδήσαμε και χειροκροτήσαμε θερμά!

Οι πρόβες γινόντουσαν μετά το σχολείο, μετά το φροντιστήριο, μετά το τέλος της εξεταστικής των φοιτητών, μετά τη δουλειά, με ένα μήνυμα στο facebook από το Μαρίνο τον αρχιμουσικό μας, ή από στόμα σε στόμα.

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, «μια αγκαλιά» με τα παιδιά οικονομικών μεταναστών που ζουν με τις οικογένειές τους και εργάζονται χρόνια στο χωριό, αφιερώνουν τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους στη Φιλαρμονική, σ αυτό το κόσμημα που κληρονομήσαμε από τους παλαιότερους.

Μοναδικός και ευγενής σκοπός, η συνέχιση της προσπάθειας των ιδρυτών της για διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και η ανιδιοτελής προσφορά στον τόπο που μας γέννησε και μεγαλώνουμε.

Όλοι οι μαθητές της φιλαρμονικής, είναι άξιοι συνεχιστές του έργου των προηγούμενων γενεών, που στο πέρασμά τους από τη φιλαρμονική Κροκεών έγραψαν ιστορία, δίδαξαν ήθος, πολιτισμό, αλληλεγγύη, αλτρουισμό, ευγενή άμιλλα και πατριωτισμό, και μας έμαθαν να αγαπάμε τον τόπο που μας φιλοξενεί!

Παλιά περάσαμε δύσκολα χρόνια, και για διάφορους λόγους δεν αξιώθηκα να προσφέρω κι εγώ στη φιλαρμονική από τη θέση του μαθητή.

Τώρα είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, και τέσσερις φορές ευτυχισμένος που τα παιδιά μου , η Μαρία, ο Γιάννης, ο Βασίλης και η Κωνσταντίνα ανήκουν και στην οικογένεια της Φιλαρμονικής Κροκεών, και στον Αθλητικό Όμιλο Κροκεών, και προσφέρουν μαζί με τα άλλα παιδιά του χωριού αυτό που μπορούν, και αυτό που πρέπει!

Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στις άοκνες προσπάθειες του τωρινού Δ.Σ, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καταβάλλει κάθε προσπάθεια όχι μόνο γι αυτό το σκοπό, αλλά και να τη διατηρήσει στη «ζωή»!

Τους αξίζει ένας έπαινος!

Συγχαρητήρια και τιμή λοιπόν, σε όσους αξιώθηκαν να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο από την ίδρυσή της φιλαρμονικής, στα Δ.Σ του συλλόγου φιλοπροόδων Κροκεατών, και στο σημερινό, σε όλους τους αρχιμουσικούς που υπηρέτησαν, και στο σημερινό αρχιμουσικό και εξαίρετο φίλο Μαρίνο Καριοφύλλη για την προσφορά τους!

Στα παιδιά να ευχηθούμε και κάτι παραπάνω.

Να συνεχίσουν αγαπημένα, καλή πρόοδο να έχουν, και καλή προκοπή!

Άντε λοιπόν, και του χρόνου!

Και αφού η Φιλαρμονική μας πλησιάζει τα εκατό χρόνια, είναι ήδη ενενήντα δύο, της ευχόμαστε να τα χιλιάσει!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.