Πόσο πια να βοηθήσει ο Θεός!

Γραφει: o Λουης Σερεμετης

Στο facebook βρισκόμαστε σαν μια απέραντη παρέα, χαιρόμαστε που τα λέμε, διασκεδάζουμε, άλλες φορές στεναχωριόμαστε, αλλά καταλήγουμε στο ότι «περνάμε καλά».

Μας πιάνει όμως και μια πολυλογία, μια φλυαρία, μια αμπελοφιλοσοφία, και μοιράζουμε απλόχερα «καλημέρες», «καληνύχτες», ωραίες πόζες, «σοφά λόγια» «κονσερβοποιημένα», που είπαν διάφοροι άλλοι, και αφού κάνουμε το βράδυ αργά «ταμείο», πόσα like πήραμε, λέμε «ες αύριον τα σπουδαία», ή «έχει ο Θεός» !

Και όταν με το καλό ξημερώσει το αύριον, «θα πέσουμε από τα σύννεφα», και «εμβρόντητοι» θα μάθουμε για τη «μπλέ φάλαινα», για την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, για τον εθισμό των παιδιών μας στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά, για την ρατσιστική, τη σεξουαλική, την ενδοσχολική βία, κ.α., που πολλές φορές καταλαβαίνουμε αργά ότι αφορούν και αγγίζουν κι εμάς.

Και αυτό γιατί ενώ σπαταλάμε το χρόνο μας δυστυχώς σε καλαμπούρια και φιλοφρονήσεις, στην οικογένεια έχουμε βάλει «αυτόματο πιλότο», και δεν αφιερώνουμε το χρόνο που πρέπει στην σύσφιξη των οικογενειακών δεσμών!

Την ανάγκη τους να μοιραστούν ζητήματα που τους απασχολούν ή και αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον, «πληρώνουν» πολλές φορές οι ανήλικοι που εμπιστεύονται τρίτα πρόσωπα στο διαδίκτυο, αφού οι γονείς τους δεν αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο για να συζητήσουν με τα παιδιά τους.

Η επικοινωνία στην οικογένεια, ας γίνει το «τείχος προστασίας» των παιδιών μας στη σύγχρονη ζούγκλα που ζούμε.

Αν δεν συνέλθουμε από αυτή την αποχαύνωση, αν δεν πάψουμε να αφήνουμε όλα τα σπουδαία στην τύχη τους, τότε εμείς, τα παιδιά μας, και η πατρίδα μας δεν θα έχουμε καμία τύχη!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.