Ο Εθελοντισμος στο Πυροσβεστικο Σωμα : Εργασία από μαθητές του Λυκείου Κροκεών

krokeai.gr
krokeai.gr Μάρτιος 10, 2017 19:52

Η Προστασία της ζωής και της περιουσίας της χώρας μας από φυσικές καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα και πάσης φύσεως κινδύνους που απορρέουν από αυτά  είναι ο σκοπός και ο στόχος του κάθε πυροσβέστη. Στον σκοπό όμως αυτό ηθικά αλλά και νομικά εμπλέκεται και κάθε πολίτης έμμεσα ή άμεσα έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Την άμεση σχέση  τους με τον σκοπό αυτό έχουν επιλέξει να έχουν, πολίτες οι οποίοι οικιοθελώς και αυτοβούλως αφιερώνουν προσωπικό χρόνο, εκπαιδεύονται, πειθαρχούν σε συγκεκριμένες αρχές και διαδικασίες και αφού περάσουν την διαδικασία πιστοποίησης από το Πυροσβεστικό Σώμα εντάσσονται αμισθί σε αυτό και ακολουθούν εκτελώντας τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.

Αυτοί οι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ   

Οι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου Κροκεών με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Διευθυντού του Λυκείου, κυρίου Νικολάου Βλάχου και με την αυτονόητη υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας επέλεξαν και ανέπτυξαν το θέμα του Εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Είναι η πρώτη προσπάθεια έρευνας και καταγραφής δεδομένων για τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη. Το ελπιδοφόρο μήνυμα που μας στέλνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά την πρώτη τους επαφή με το Πυροσβεστικό Σώμα και μάλιστα μέσα από τον θεσμό αυτό, μας γεμίζει αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας από την νέα γενιά.

Υπεύθυνος για την έρευνα, υποστήριξη και εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας

Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος

Επιπυραγός

Ολόκληρη την εργασία μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

krokeai.gr
krokeai.gr Μάρτιος 10, 2017 19:52
krokeai.gr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αρχείο

Τα τελευταια βιντεο του krokeai.gr

+28
°
C
H: +28°
L: +24°
Κροκεαί
Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος
Πρόγνωση 7 ημερών
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ
+30° +28° +28° +25° +27° +28°
+22° +21° +21° +20° +20° +21°