Πόσοι και για πόσο θα αντέξουν


Του Λεωνιδα Σερεμετη

Πόσοι και για πόσο θα αντέξουν ; Κάλεσμα απευθύνουν τώρα τελευταία διάφοροι «καπεταναίοι» του αγροτικού κινήματος , όπως η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων» και «Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών» , και διάφορες άλλες κατά τόπους «πρωτοβουλίες» , πως έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε ενάντια στα σχεδιαζόμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τους αγρότες .

Που είναι τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών ; Αγροτικοί σύλλογοι , ομοσπονδίες , ΓΕΣΑΣΕ , ΣΥΔΑΣΕ ; . Κάποτε είχαμε και στο χωριό έναν Αγροτικό σύλλογο , αλλά «καταφέραμε να του βγάλουμε τα μάτια» , γιατί κάθε κόμμα δεν ήθελε τα συνδικαλιστικά όργανα να είναι ανεξάρτητα , και ακηδεμόνευτα .

Έτσι καταφέραμε να χαθεί η ενότητα , και «πετύχαμε» να παγιώσουμε την πολυδιάσπαση του αγροτικού και εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος . Με διαλυμένο , κατακερματισμένο , ανύπαρκτο συνδικαλιστικό κίνημα και χωρίς στρατηγικούς στόχους δεν έχουμε καμία τύχη .

Αφήσαμε έτσι χώρο σε όλη την Ελλάδα σε τοπικούς παράγοντες , να αυτοανακηρυχθούν “καπεταναίοι” – κομματάρχες, να στήνουν επιτροπές ,και χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο , να καθοδηγούν μια κοινωνική τάξη με όπλα τον τακτικισμό και την κομματική τους ταυτότητα .Έτσι στήνοντας τα μπλόκα , κλείνοντας δρόμους , και με άλλες σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού , παραμονεύει ο κίνδυνος της κοινωνικής αντιπαράθεσης – σύγκρουσης και της κατασυκοφάντησης από πλευράς της κυβέρνησης του δίκαιου αγώνα των αγροτών.

Αν κάποιους τους χωρίζει άβυσσος , εμάς τον απλό και βασανισμένο λαό , μας ενώνουν πολλά . Αριστεροί , δεξιοί και κεντρώοι αγρότες έχουμε τα ίδια προβλήματα .

Και βέβαια δεν πρέπει να στεκόμαστε με «σταυρωμένα χέρια».

Επειδή είναι ολοφάνερο ότι όλα όσα θα ακολουθήσουν με το φορολογικό – ασφαλιστικό των αγροτών καθιστούν την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας απαγορευτική”, ας ενωθούμε και πάλι , ας οργανωθούμε , και ας προσανατολιστούμε σωστά , για να προχωρήσουμε πιο σίγουρα με λογικά και ιεραρχημένα αιτήματα, αναλογιζόμενοι και τις δύσκολες συγκυρίες , για να ευοδωθούν οι αγώνες όλων μας για καλύτερη ζωή , γιατί αυτή η μάχη δεν είναι η μόνη , η πρώτη , ή η τελευταία.



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ