Το λάδι Κροκεών στο Athens Food Festival

Στο πιο «νόστιμο» φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Food Festival, που ανοιξε τις πύλες του την Παρασκευη το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), συμμετέχει και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμος Κροκεών, φιλοδοξώντας να “κλέψει” τις εντυπώσεις με την παρουσίαση του δικού του ελαιολάδου[ΠΟΠ] εξαιρετικής ποιότητας.

Για τρεις μέρεςλοιπόν , στις 8, 9 και 10 Μαΐου, η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο ΣΕΦ, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε μαζί με την αναπληρώτρια  Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά το Athens Food Festival.

Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το Athens Food Festival φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο της χώρας μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονομίας.

Στο πλαίσιο του Athens Food Festival, και για τρεις ημέρες σε ένα «χωριό μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη: Να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης.

Να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του. Να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων.

Να γευτεί τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα.

Φεύγοντας μπορεί, εάν θέλει, να πάρει μαζί του, λίγη Ελλάδα ακόμα, καθώς όλα τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση σε τιμές παραγωγού.

Ξεχωριστή θέση στο Athens Food Festival ειχαν οι διαδραστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας, καθώς γινονται, σε διάφορες αίθουσες του σταδίου, σεμινάρια μαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, καταξιωμένοι σεφ θα μυήσουν το κοινό στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα με τους θησαυρούς της ελληνικής γης.

 

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ