7 χρόνια χωρίς τον Π.Λιακάκο [βιντεο]

Την Πέμπτη 22-9-2005 εφυγε απο κοντά μας ο φίλος και εκδότης της εφημερίδας “ΟΙ ΚΡΟΚΕΕΣ” Π.Λιακάκος.

Γεννήθηκε το 1929 στις Κροκεές.

Την ιδια χρονιά ο Θείος του Νίκος ροζάκος εκδίδει την εφημερίδα “ΑΙ ΚΡΟΚΕΑΙ”

Μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο και το στρατό εφυγε με πρόσκληση στην Ιταλία οπου παρακολούθησε μαθήματα κινηματογραφίας στο Παλέρμο.

Επιστρέφει στις Κροκεές το 1954 αφου διακόπτει τις σπουδές του λόγω βρογχοπνευμονίας.Για δέκα και πλέον χρόνια γράφει κείμενα σε Λακωνικές και Αθηναικές Εφημερίδες και εντυπα.

Εγινε γραμματέας στον πρώτο μεταπολεμικό Σύλλογο της Φιλαρμονικής και στην επιτροπή Καρναβάλου.\r\nΤο 1966 εκδίδει το πρώτο φύλλο της εφημερίδας “ΑΙ ΚΡΟΚΕΑΙ” που αργότερα γίνεται “ΟΙ ΚΡΟΚΕΕΣ”.

Το 1973 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο φωτογραφίας και το 1975 απο τον σύλλογο Αμερικής -Καναδά για την προσφορά του στις Κροκεές και τους Κροκεάτες.

Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κροκεών για μια τετραετία.

Για εικοσι και πλέον χρόνια ειναι ανταποκριτής της ”Ελευθεροτυπίας” και επιστήθιος φίλος του ποιητή μας Ν.Βρεττάκου.

Το συγγραφικό εργο του περιλαμβάνει το λεύκωμα “Η μικρή μας πόλη”με σπάνιο φωτογραφικό υλικό απο τις Κροκεές, η ποητική συλλογή “Πέτρινα Χρόνια” και το γλωσσικό εγχειρίδιο “Ιδιωματικούς Περιπάτους” που εκανε μαζι με τον θείο του Νίκο Ροζάκο.

Με τον θάνατο του σταματά και η εκδοση της εφημερίδας που εκλεισε 39 χρόνια συνεχής κυκλοφορίας. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στα οσα πρόσφερε στις Κροκεές, και μας δίδαξε με την πολυετή συνεργασία που ειχαμε εγώ και ο Μήστος Χριστάκος στην εφημερίδα του, το krokeai.gr παρουσιάζει 7 χρόνια μετά ,το σημερινό αφιέρωμα.



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ