Ξεκίνησε η ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Κροκεών

Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Κροκεών.Ένα έργο μικρής κλίμακας που όμως ήταν σε γνώση όλων των πολιτών μετά από τρεις λαί΄κές συνελεύσεις και τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις τόσο του Τοπικού Συμβουλίου των Κροκεών,όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα.

Το έργο της ανάπλασης είχε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και γι αυτό άλλωστε το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης δικαίωσε το δημοτικό συμβούλιο εναντίον της προσφυγής συμπολιτών μας.

Γνωρίζουμε τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις κάποιων συμπολιτών μας,όπως επίσης αναγνωρίζουμε την παράδοση και τις συναισθηματικές φορτίσεις που υπάρχουν.

Είναι θεμιτή και δημοκρατικά αποδεκτή η όποια γνώμη για την υλοποίηση του όποιου έργου υλοποιεί η δημοτική αρχή.

Όμως για την εκτέλεση ενός έργου απαιτείται νομιμοποιητική βάση,είτε του δημοτικού συμβουλίου.είτε των δημοτικών εκλογών.

Το συγκεκριμένο έργο της ανάπλασης της Πλατείας είχε και τα δύο,δηλαδή οι πολίτες γνώριζαν τι επέλεξαν στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Σήμερα εκτελούμε το συγκεκριμένο έργο με σεβασμό στην ιστορία,τις παραδόσεις,την διαχρονικότητα και το μέλλον αυτού του τόπου.

Γι αυτό το έργο περιλαμβάνειμεταφυτεύσεις(νεραντζιές),καλλωπισμό(ροδάφινες),αλλά και φυτεύσεις νέων δένδρων,καθώς και νέο φωτισμό.

Είναι βέβαιο ότι το αισθητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να γίνει ορατό από την πρώτη στιγμή και αυτό είναι φυσικό.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα φανούν οι αισθητικές αλλαγές και όλοι οι συμπολίτες μας θα απολαμβάνουν μια σύγχρονη όμορφη Πλατεία.

Υπομονή λοιπόν έως την ολοκλήρωση του έργου.

Υ.Γ Μην ξεχνάμε τις αντιδράσεις για την ανάπλαση του Πάρκου στ΄Αλώνια…μετά από πολλά χρόνια είναι το στολίδι των Κροκεών. Η ζωή και ο χρόνος θα αποδείξει την επιλογή μας για την ανάπλαση.

Ηλίας Παναγιωτακάκος

Αντιδήμαρχος Δήμου Ευρώτα

 


 

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ