Κροκεες : Νέα διάκριση του ελαιολάδου στο «LONDON IOOC 2017»

Σε τρεις κατηγορίες  πηραν μερος οι παραγωγοί ελαιολάδου από όλο τον κόσμο στις  7-10  Απρίλιου 2017 στον διαγωνισμό London International Olive Oil Competition (London IOOC 2017). Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ηταν:

  • Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ελαιολάδου 2017
  • Διαγωνισμός ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ελαιολάδου 2017
  • Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ελαιολάδου 2017

Ο σκοπός του διαγωνισμού ηταν:

1. Να ενημερώσει παραγωγούς ελαιολάδου καθώς και η διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των τυποποιημένων προϊόντων προωθώντας υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο σε όλο το φάσμα της χρήσης και της κατανάλωσής του.

2. Η προώθηση γνώσης της διατροφικής αξίας του ελαιολάδου σε νέους καταναλωτές, επαγγελματίες μάγειρες με έμφαση σε σχολές γαστρονομίας και εστιατόρια.

3. Η προώθηση διαφορετικών ποικοιλιών υψηλής ποιότητας ελαιολάδου με σκοπό την απόκτηση γνώσης σχετικά με τις γευστικές τους διαφορές.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού London IOOC 2017 ηταν :

Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ελαιολάδου 2017.

Σκοπός ηταν η πρωτοκαθεδρία προϊόντων (brands). Η έμφαση να δίνεται στην ανάπτυξη του προϊόντος και της μάρκας, αλλά και η πρωτοκαθεδρία σε μια κατηγορία, έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να χρεώνει για τα προϊόντα της, τέτοιο ποσό, που οι καταναλωτές να εξακολουθούν να το πληρώνουν. Η γρήγορη προσέγγιση της ανάπτυξης του προϊόντος και του εμπορικού σήματος είναι το κλειδί (London Quality olive oil award).

Διαγωνισμός ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ελαιολάδου 2017.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που προσδοκεί να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη των ελαιόλαδων με ισχυρισμό υγείας σαν προϊόν υπερτροφής παγκοσμίως στις διεθνείς αγορές. Στόχος αποτελεί να προωθηθεί η ιδέα ότι η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου συσχετίζεται ευθέως με τα οφέλη στην υγεία. Πραγματοποιείται δε για πρώτη φορά στην Αγγλική αγορά (London Health claim olive oil award).

Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ελαιολάδου 2017.

Η ετικέτα είναι ισχυρό εργαλείο προώθησης για επικοινωνία για τα προϊόντα και για την επιτυχία της εταιρείας, εγχώρια και στο εξωτερικό. Η παρουσία του βραβείου συσκευασίας προσφέρει άμεση διαφοροποίηση ανάμεσα στην τεράστια επιλογή προωθούμενων προϊόντων και διασφαλίζει τους καταναλωτές για την αγοραστική τους απόφαση (London Design olive oil award).

Ολα τα αποτελεσματα ΕΔΩ

Ο Συνεταιρισμος Κροκεων κατεκτησε το χαλκινο βραβειο.

COOPERATIVE KROKEES LAKONIAS KROKEES LAKONIAS KORONEIKI GREECE

Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.