Καρε-Καρε η μεγαλη φωτια στις Κροκεες[ 5 Βίντεο-φωτο]

Η φωτια ξεκίνησε 100 μετρα απο το νεκροταφειο γυρω στις 11.30 αλλα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ηδη οι ζημιες ειναι μεγάλες και οι προσπάθειες που εγιναν απο τους πυροσβέστες και τους εθελοντές ηταν υπεράνθρωπες.

Στον τόπο του συμβάντος  πηραν μερος  ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 22 οχήματα με 45 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα  15 εθελοντές και αρκετοι κατοικοι των Κροκεών και της γυρω περιοχής με τα ιδιωτικά τους βυτία.

Την ίδια ώρα, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιουσαν τρια  αεροσκάφη τύπου Canadair και δυο 2 πετζετελ.

Στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις από πολλές ΠΥ της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από την Τρίπολη, την Καλαμάτα, τη  Μεγαλόπολη, τη Βυτίνα, το Άργος και το Ναύπλιο.

Ηδη κατα μηκος της φωτιας παραμενουν ισχυρες πυροσβεστικες δυναμεις για τυχον αναζωπυρωση της φωτιας.\r\n\r\nΣτο σημειο βρεθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα.

Σύμφωνα με τις μεχρι τωρα [ανεπίσημες πληροφορίες] η φωτια εχει κατακάψει  4000 εως 5000 ελαιόδενδρα και πολυάριθμα στρέμματα δασικής εκτασης.

Μετα τα εκατοντάδες μηνύματα που πήραμε και τις ευχαριστίες για την συνεχή ενημέρωση που ειχαμε χθες [βίντεο και φωτο] και την εκτιναξη της επισκεψιμότητας της Ιστοσελίδας [3450] πολλοί μας ρωτανε τις περιοχες που επλήγησαν απο την Φωτιά.

Η φωτια ξεκίνησε απο τα κοκκινοχώματα με αρρες και εφθασε μέχρι βριτσούλη πριν τον πυργο του Γορανίτη [πλατσαρα].

Στην πορεία αυτη ειχαμε καταστροφές ολικες η μερικές σε καλαμάγρα-καλύβες-κοκκινόχωμα-χελωνόβρυση κ.α

Απο την μερια της πυροσβεστικής παραμενουν μεχρι αυτη την ωρα 31 οχήματα κατα μήκος της περιοχής οπου εκδηλώθηκε η φωτιά καθως και τα πεζοπόρα τμηματα της πυροσβεστικής απο Πάτρα-Τριπολη .

Στον τοπο παραμενει και η 1η ΕΜΑΚ καθως και τα 2 οχήματα με τους εθελοντες του Δ.Ευρώτα.


 


 
 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ