Η Αποστολη του Δ.Ευρωτα με την Φιλαρμονικη Κροκεων στο Δήμο Χαλντενσελέμπεν της Γερμανίας


Σήμερα το πρωί αφίχθη στο Δήμο Χαλντενσελέμπεν της Γερμανίας η αποστολή του Δήμου Ευρώτα κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Ρεγκίνας Μπλένκλε προκειμένου να συμμετάσχει στον καθιερωμένο εορτασμό της παλαιάς πόλης και  να συζητήσει την εμβάθυνση της διαδημοτικής συνεργασίας.

Η αποστολή του Δήμου Ευρώτα αποτελείται από τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, τον Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών κ. Δημήτρη Νικολούδη, τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Κροκεών κ. Μαρίνο Καριοφύλλη και τους νέους που απαρτίζουν την Φιλαρμονική Κροκεών, η οποία θα συμμετέχει στην παρέλαση της ιστορικής επετείου.

Την αποστολή του Δήμου Ευρώτα καλωσόρισε η Δήμαρχος Ρεγκίνα Μπλένκλε και ο τέως έπαρχος Ιοάχιμ Βίντγεν, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης και την πεποίθηση ότι οι αγαστές σχέσεις μεταξύ των Δήμων Ευρώτα και Χαλντενσλέμπεν θα αποτελέσουν το εφαλτήριο μιας εποικοδομητικής συνεργασίας.

Το απόγευμα η αποστολή θα ξεναγηθεί στον χώρο των εορτασμών της παλαιάς πόλης, ενώ αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στο κτίριο του σχολείου Marie-Gerike και συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου, του Κοινοβουλίου του κρατιδίου και άλλων πολιτικών φορέων. Αύριο η αποστολή θα επισκεφθεί τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Χαντενσλέμπεν.

Την Κυριακή με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τη δυνατότητα εκπαίδευσης Ελλήνων Νέων στην περιοχή του Χαλντενσλέμπεν και χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η πρόσκληση του Δήμου Χαλντενσλέμπεν να παραστεί αποστολή του Δήμου Ευρώτα στην ιστορική επέτειό τους και να συζητηθεί η δυνατότητα υλοποίησης δράσεων μεταξύ των σχολείων των δύο δήμων επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας. Άλλωστε η εξωστρέφεια και η προώθηση των διακρατικών σχέσεων αποτελούν προτεραιότητα του Δήμου Ευρώτα και υποστηρίζονται με κάθε τρόπο.

«Η πρόσκληση του Δημάρχου Ευρώτα και η ευγενική καλοσύνη της Δημάρχου Χαλντενσλέμπεν να μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή τους και αναδείξουμε τη δουλειά και το μεράκι  της Φιλαρμονικής Κροκεών μας τιμά ιδιαιτέρως και μας γεμίζει χαρά. Κυρίως στα παιδιά δίνει τη δυνατότητα να αποκομίσουν πλούσιες εμπειρίες και να θέσουν τα θεμέλια μίας πολυεπίπεδης συνεργασίας με απώτερο στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο τον κ. Γρυπιώτη όσο και την κα. Μπλένκλε», ανέφερε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κροκεών Μαρίνος Καριοφύλλης λίγο πριν την αναχώρηση για τη Γερμανία.


 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.