Εκθεση Μ.Χριστοφιλάκη [φωτο-βιντεο]

Mια αξιόλογη εκθεση ειδών λαικής τέχνης ανοιξε τις πύλες της ενόψει του 56 Συνεδρίου Κροκεατών Αμερικής που γίνεται στις Κροκεές. Τα εκθέματα ειναι απο τα χαρακτηριστικά δείγματα της νεώτερης περιόδου [18ος-19ος-20ος αιώνας] της ελληνικής παραδοσιακής δημιουργίας, στολίδια δουλεμένα απο απλούς ανώνυμους τεχνίτες με μεράκι και φαντασία.

Η ολη εκθεση ανήκει στον Κροκεάτη Μίμη Β. Χριστοφιλάκη και ολα τα θερμά συγχαρητήρια ανήκουν σε αυτόν.Γεννήθηκε το 1949 στις Κροκεές.

Ασχολήθηκε με κάθε ειδους τρέξιμο (κοινωνικό-πολιτικό-προσωπικό-βιοποριστικό-συλλεκτικό) συσσωρεύοντας μνήμες και ευαισθησία. Εκτιμά πολύ τα βάσανα και τα θεωρεί χυμούς ζωής και ουσία.

Ειναι ενεργός συλλέκτης εργων παραστατικής ζωγραφικής χαρακτικών, ειδών λαικής τέχνης, υλικών που αφορούν την κατοχή και τον εμφύλιο και ντοκουμέντων της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα. Εχει εκδόσει επτά ποιητικές συλλογές με τούς παρακάτω τίτλους : Τετλάθι δη κραδίη-Τρυφερότητα στο βλέμμα-Τίθημι στην ψυχή μου-Ακροθιγώς-Ερωτικός πλάγιος-Πέτρες της Κάσου αλιγενείς-Τοπία ενδοχώρας. Υπό εκδοση βρίσκεται η ογδοη ποιητική του συλλογή απο τις εκδόσεις ”Ικαρος” και διηγήματα του.

Οι Κροκεές αποτελούν σπινθήρα εμπνευσης και ποιητικό του τόπο. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομίας.

φωτογραφικο υλικο ΕΔΩ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ