Βρεττάκεια 2013 στην γη του Κροκεάτη Λίθου[φωτο-βιντεο]

Με αθρόα συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, διεξήχθησαν τα φετινά Βρεττάκεια, που είχαν την επωνυμία «ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013-Στην γη του Κροκεάτη Λίθου».

Φέτος ήταν αφιερωμένα στην μνήμη του άτυχου Διοικητή της Πυροσβεστικής Πύραρχου Κων/νου Καστρή, που κάηκε στις μεγάλες φωτιές στο Βαθύ του Γυθείου, πριν από ακριβώς 2 χρόνια.

Και στα 3 αγωνίσματα που διεξήχθησαν συμμετείχαν περίπου 300 άτομα-200 στον βασικό αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων, 60 περιπατητές και 40 παιδάκια στα Μικρά Βρεττάκεια-ο πλήρης Ιστορικός γύρος του χωριού, απόστασης 1 χλμ.

Αρκετές ήταν οι οργανωμένες εκδρομές από διάφορους δρομικούς Συλλόγους που κατέφτασαν στις Κροκεές. Πέραν από τον Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής και τον ΣΔΥ Αθηνών, οργανωμένα με δικά τους αμάξια ήρθαν δρομείς από τον ΣΔΥ Μεσσηνίας, τους Αρκάδες Δρομείς και τους Βατικιώτες Δρομείς, ενώ καταλυτική και εμφανής ήταν η παρουσία δρομέων, πέραν της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, από την Νεμέα, την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Πάτρα, την Θήβα κ.α.

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Παύλος Τζαναβάρας του Απόλλωνα Αθικίων με 1.10.09 και ακολούθησαν οι Καλδής Θεοδόσης με 1.12.49 των Αρκάδων Δρομέων και Καρσιώτης Θανάσης με 1.13.18 των Εφυραίων Ωκυπόδων από την Κόρινθο.

Φέτος υπήρχαν και ηλικιακές κατηγορίες.

Έτσι στην κατηγορία ανδρών 18-29 ετών η κατάταξη ήταν:

1)Mπαρμπαγιάννης Γιώργος, των Βατικιωτών Δρομέων με 1.23.15 -2)Αδακτυλίδης Δημήτρης. ΓΑΣ Καματερού με 1.26.29-3)Πλαγιαννάκος Νικόλαος,Ανεξάρτητος με 1.27.52

Στην κατηγορία ανδρών 30-39 η κατάταξη ήταν:

1)Σταυρόπουλος Σταύρος,Α.Σ. Σπαρτιατης, με 1.15.51-2)Τανούς Αμπντάλα, ΕΘΝΙΚΟΣ Γ.Σ., με 1.15.52-3)Κολαϊτης Γεώργιος, Απόλλων Δυτ.Αττικής με 1.19.29

Στην κατηγορία ανδρών 40-49 η κατάταξη ήταν:

1)Τουρκερόγλου Νικόλαος,Ανεξάρτητος, με 1.17.56-2)Βασιλείου Βασίλης,Φειδιππίδης Πατρών, με 1.18.25-3)Μπάκας Ευάγγελος, Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας με 1.21.09

Στην κατηγορία ανδρών 50-59 η κατάταξη ήταν:

1)Δασκαλόπουλος Νικόλαος,Α.Σ.Σπαρτιάτης, με 1.23.27-2)Γεωργακόπουλος Κων/νος,Συλλ.Αρκάδων Δρομέων με 1.26.17-3)Τζώρτζης Βασίλης,Ίσθμια με 1.28.23

Στην κατηγορία ανδρών 60+ η κατάταξη ήταν:

1)Kαλόγηρος Κων/νος, Συλλ.Αρκάδων Δρομέων, με 1.37.30-2)Τζινιώλης Ερρίκος, Απόλλων Δυτ.Αττικής, με 1.59.06-3)Τσακίρης Γιώργος, ΣΔΥ Αθηνών, με 2.05.03

Στις γυναίκες 1η βγήκε η συνήθης ύποπτη Φιλίππα Πουλίδου με 1.23.39 Γ.Α.Σ.Ιλίσσος, 2η η Εύη Ζαχαριά με 1.30.41 και 3η η Βεζυροπούλου Άννα με 1.33.36 Ανεξάρτητη.

Στην κατηγορία γυναικών 18-39 η κατάταξη ήταν:

1)Θεοδώρου Αντιγόνη, ανεξάρτητη, με 1.42.05-2)Παπαϊωάννου Κατερίνα, ανεξάρτητη, με 1.43.50-3)Ασημακοπούλου Παναγιώτα, INTERSPORT , με 1.57.37

Στην κατηγορία γυναικών 40+ η κατάταξη ήταν:

1)Χαραλαμποπούλου Μαρία, Συλλ.Αρκάδων Δρομέων, με 1.38.38-2)Πουλημένου Μάγδα, ΣΔΥ Αθηνών, με 1.50.23-3)Βαϊνά Βάσω, ΣΔΥ Μεσσηνίας , με 1.58.31

Στους Κροκεάτες δρομείς πρώτος ήρθε ο Λευτέρης Κουμάνταρος και πρώτη η Γεωργία Κατσέτου, δύο δρομείς που και πέρσι τίμησαν τον αγώνα.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Αναστασία και Βίκυ Δελλοπούλου και κο Σωτήρη Μπαρακίτη, για την αφιλοκερδή χρονομέτρηση του αγώνα που έκαναν και τα αποτελέσματα δόθηκαν δίχως καθυστέρηση.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην μεριμνήσουμε τους φορείς του χωριού που εργάστηκαν σκληρά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου όλα να ήταν άψογα φτιαγμένα και στην εντέλεια.\

Πρωτίστως τα πρώτα μας συγχαρητήρια θα πρέπει να αποδοθούνε στους εθελοντές του αγώνα, που στο σύνολό τους, αποτελούταν από νέα παιδιά του χωριού μας. Οι εθελοντές αυτοί , με επικεφαλής τους Γεώργιο Βενολιά, Δημήτρη Παρθύμο, Δημήτρα Νικολούδη και Αλέκο Σταματάκο, ήταν οι Κουλούρη Αμαλία, Κατσέτου Γεωργία, Χρηστάκου Κέλλυ, Κολοβός Χρήστος, Παυλάκου Κων/να, Λάζαρη Μαρία, Γορανίτη Βασιλική, Σολομωνίδου Δήμητρα, Ξυνογαλά Μαρία, Κατσέτου Νίκη, Οικονομάκου Κατερίνα, Γεωργακαράκος Παναγιώτης, Τσιτσίρης Παναγιώτης, Νικολούδη Παρασκυή, Νικολούδη Βίκυ, Αλεξάκη Άννα, Σερεμέτη Κων/να και Βασίλης, Χρηστάκου Γιώτα, Σταματάκος Κων/νος και Σερεμέτης Δημήτριος, απέδειξαν διάθεση, ήθος και φοβερή επαγγελματικότητα και για άλλη μια φορά έδειξαν την αγάπη τους για τον αθλητισμό και για το χωριό των Κροκεών.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο του χωριού και τους καταστηματάρχες στην χορηγία υγρών προκειμένου την υδροδοσία των αθλητών και τον Αθλητικό Όμιλο Κροκεών (Κροκεατικός) και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Μανώλη Πλατάνα, για το μπουφέ που διοργάνωσε προς τιμήν των αθλητών.

Πέραν όμως του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κροκεών θα θέλαμε μεμονωμένα να ευχαριστήσουμε τους εξής: Το Ελαιοτριβείο Πολυμενάκου για την γενναία χορηγία που έδωσε και βοήθησε αρκετά για την τέλεση του αγώνα. Τον Σύλλογο Κροκεατών Αττικής «ΟΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» για το ποσό που κάλυψαν προκειμένου να έρθει πούλμαν με αθλητές στον αγώνα.

Την ΑΣΕΕ Λακωνία για τους χυμούς που και φέτος χορήγησαν. Το Παστέλι Μανωλάκου για τα παστέλια που και φέτος έδωσαν. Τις εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» και τον κο Γιώργο Δημακόγιαννη για τα πλούσια δώρα που πρόσφερε. Τον κύριο Ντόναλντ Γεώργιο Μακφαίηλ για τα 6 βιβλία της ζωής του Χάρη Βασιλάκου που πρόσφερε για τους 6 νικητές. Την εταιρεία NEW BALANCE για την αψίδα που και φέτος πρόσφερε καθώς και για τα δωράκια που όλα δόθηκαν στους νεαρούς δρομείς των Κροκεών. Και τέλος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κροκεών για τις συσκευασίες λαδιού που πρόσφεραν, διαδίδοντας σε όλη την Ελλάδα, το σπουδαίο λάδι του τόπου μας.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στα δύο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Κροκεών την εφημερίδα ΄΄ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΑ ΝΕΑ΄΄ και τον εκδότη Γεώργιο Ατσαβέ και τον ιστυακό τόπο www.krokeai.gr και τον διαχειριστή Χρήστο Κωνστιάντο, που όλο αυτό το διάστημα πριν τον αγώνα, πρόβαλλαν με όλη τους την θέρμη το γεγονός και ουσιαστικά αποτέλεσαν τους χορηγούς επικοινωνίας του αγώνα.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, όταν πριν τις απονομές κλήθηκε η κυρία Δήμητρα Δημακόγιαννη-Καστρή, να παραλάβει εκ μέρους των Κροκεών την τιμητική πλακέτα στην μνήμη του αδικοχαμένου άντρα της Πύραρχου Κων/νου Καστρή. Τα οράματά του και η γενναιότητα αυτού του τόσου σπουδαίου Λάκωνα, θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Τέλος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας κάνατε την τιμή και ανταποκριθήκατε σε αυτό το δρομικό κάλεσμα και θεωρούμε δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, με μεράκι και ζήλο μιας και εσείς μας δίνετε αυτή την δύναμη να ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Έτσι με αίσθημα τιμής, περηφάνιας και υποχρέωσης σας καλωσορίζουμε στα «ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014-ΕΛΑΙΩΝ ΓΗ» που θα διεξαχθούν στις 2 Αυγούστου 2014, με ένα επιπλέον αγώνισμα αυτό των 5χλμ., που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.

 Για ολα οσα εγιναν στον αγωνα  φωτογραφίες εδω



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ