Μάνη : «Προληπτική Ιατρική»

krokeai.gr
krokeai.gr Ιούνιος 19, 2017 10:39

Αν Μαριόλης: Κάθε μέρα ακούω έναν παππού να λέει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει φάρμακα

Tο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ανανεώνει το ραντεβού και δηλώνει εκ νέου υπερήφανος διοργανωτής της έβδομης κατά σειρά Εκδήλωσης «Προληπτικής Ιατρικής» στη Μάνη που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Μάνης, περίπου 23%, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υγείας, δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας, ενώ το 42% εκφράζει τη θέση ότι έχει οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στις εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Ο κ. Μαριόλης, Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σχεδόν κάθε μέρα να ακούω έναν παππού να λέει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει φάρμακα. Αυτό που χρειάζεται η Μάνη είναι ανέφικτο». 

Αυτό που δίνει ικανοποίηση στους εργαζομένους και τη Διοίκηση του Κ.Υ. Αρεόπολης και τους βοηθά να συνεχίζουν να αγωνίζονται είναι «το άρωμα της ευχαρίστησης στους καταπονημένους πολίτες της Μάνης. Έχοντας αγγίξει το άρωμα αυτό έξι φορές μέχρι σήμερα, νιώθω πως δεν είμαστε ικανοί να εγκαταλείψουμε την ευκαιρία να επαναλάβουμε αυτήν την εμπειρία», συνεχίζει ο κ. Μαριόλης.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου και μεταξύ 08.00-15.00, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης θα επισκεφθεί  κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών με σκοπό τη δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων – συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας. Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Γυναικολογία, Γενική Χειρουργική, Νευρολογία, Χειρουργική Μαστού, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ενδοκρινολογία, Ρευματολογία, Παιδιατρική, Αλλεργιολογία, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική.

«Η τρυφερότητα της προσφοράς των ιατρών και εμείς με τις νεανικές μας νότες, συναντιόμαστε με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στον πολίτη – ασθενή. Η επιμονή και το θάρρος των ανθρώπων που κατοικούν στον ακριτικό βράχο της Μάνης, μας δίνει κουράγιο και «θυσία να γενούμε», παλεύοντας με εδραιωμένες πεποιθήσεις, πιστοί και αταλάντευτοι όχι μόνο στο καθημερινό μας ραντεβού.
Η εικοστή τετάρτη Ιουνίου σημαίνει τη μεταφορά εξουσίας στους χρήστες υπηρεσιών υγείας, που δύναται να επιτευχθεί με τη δυνατότητα επιλογής καταξιωμένου ιατρού από τις παραπάνω ειδικότητες στην απομακρυσμένη γωνιά της ηπειρωτικής Ευρώπης, διασφαλίζοντας την επίτευξη της κοινωνικής ισότητας και της οικονομικής αποδοτικότητας για τον έλεγχο και τη διαχείριση (α) των χρονίων νοσημάτων, (β) των μειζόνων παραγόντων κινδύνου για την υγεία, (γ) του ασθενούς και του νοσήματος και (δ) της πλοήγησης των χρηστών στο σύστημα υγείας.

Εδώ στη Μάνη, ακολουθώντας επτά χρόνια τώρα, την πορεία της Άνοιξης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανάμεσα σε επικίνδυνες ιδέες, εμπνεόμενοι καθημερινά από όλους εσάς, καθώς και από τις δικές μας αγωνίες, οι λέξεις ξεχειλίζουν, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια μας. Αρκεί και μόνο να βλέπεις τον πουνέντε στα πρόσωπα των Μανιατών…», καταλήγει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανάργυρος Μαριόλης.

krokeai.gr
krokeai.gr Ιούνιος 19, 2017 10:39

Τα τελευταια βιντεο του krokeai.gr

krokeai.gr
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αρχείο

φωτο γκαλερι