«Δικαίωμα στη Μουσική» απο την Κ.Ο.Α και την Φιλαρμονικη Κροκεών[βιντεο-φωτο]

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα στις Κροκεές που έφερε στη σκηνή τους κορυφαίους επαγγελματίες της Ελλάδας με τα παιδιά της Φιλαρμονικής Κροκεών.

Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία από κάθε πλευρά αποτέλεσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» που συνδιοργάνωσαν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών στο πλαίσιο του Κεορτασμού των 90 χρόνων από τη δημιουργία της Φιλαρμονικής Κροκεών αλλά και του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Από την Παρασκευή 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, 6 κορυφαίοι μουσικοί της Κ.Ο.Α. δίδαξαν αλλά και συνέπραξαν με τα παιδιά προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία.

Σκοπός του προγράμματος ήταν αφενός οι μουσικοί να διδάξουν τα παιδιά προσφέροντάς τους πολύτιμες γνώσεις αφετέρου να συμπράξουν μαζί στη σκηνή προωθώντας τις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με τη λήξη του προγράμματος, το βράδυ της Κυριακής, δόθηκε συναυλία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κροκεών.

Αρχικά οι καθηγητές κρουστών Σπύρος Λάμπουρας και Κώστας Σερεμέτης παρουσίασαν κομμάτια για κρουστά μαζί με μαθητές. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αποσπάσματα και διασκευές από γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου και όχι μόνο από τα μέλη του κουϊντέτου χάλκινων πνευστών «Metallon» της Κ.Ο.Α. με τους Παναγιώτη Καίσαρη και Θεοφάνη Βερνίκο στις τρομπέτες, τον Κώστα Σίσκο στο κόρνο, τον Κώστα Αυγερινό στο τρομπόνι, το Γιώργο Ραράκο στην τούμπα και το Σπύρο Λάμπουρα στα κρουστά. Τέλος τα παιδιά της Φιλαρμονικής Κροκεών παρουσίασαν τραγούδια συνοδευόμενα από τους εξαίρετους μουσικούς που προαναφέρθηκαν.

Στο καλοσώρισμά του ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κροκεών κ. Μαρίνος Καριοφύλλης ευχαρίστησε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είναι μέγας δωρητής του προγράμματος και το μουσικό οίκο Φίλιππο Νάκα για την υποστήριξη. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κροκεάτη μουσικό Κώστα Σερεμέτη για τη σημαντική συμβολή του στο όλο εγχείρημα. Επίσης ευχαρίστησε την οικογένεια Σερεμέτη, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών και τα «Κροκεάτικα Νέα» που συνέβαλαν στη διαμονή και στη διατροφή των μουσικών.

Μεταφέροντας το μήνυμα του προγράμματος ο μουσικός της Κ.Ο.Α. κ. Κώστας Αυγερινός τόνισε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία να δείξουμε την αξία του συνόλου και του ομαδικού πνεύματος. Να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται και να παίζουν όλα μαζί για έναν κοινό σκοπό».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού και πολλά μπράβο. Αποχωρώντας όλοι εντυπωσιασμένοι ομολόγησαν ότι αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και πρωτόγνωρη εμπειρία η διοργάνωση μιας τόσο υψηλού επιπέδου συναυλίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κροκεών.




Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ